AÇIK araç ısınınca vitesler geçmiyor

UCY

Profesör
29 Kas 2019
268
870
2,195
İstanbul
Marka
Fiat
Selamlar herkese,
Son dönemde yaşadığım bir problem var, araba soğukken debriyaj ve vitesler gayet yumuşakken ısınmaya başlayınca vitesler geçmemeye başlıyor.

Örnek olarak dün yoğun trafikte şişli-pendik rotasında sona doğru vitesler o kadar zor geçmeye başladı ki, aracı stop edip 1 e alıp çalıştırıp devam ettiğim oldu.
Baskının ısınınca tam ayıramadığını düşünüyorum ama örneğin debriyaj merkezi veya başka bir şeyden de yapıyor olabilir mi?
Debriyajda kaçırma hiç olmadığı için boşuna komple baskı balata değiştirmek istemiyorum.
 

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,742
3
9,669
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
Kademe kademe gitmek lazım sanırım , öncelikle şanzıman yağı ve fren hidroliğine bakalım , yağ içeriyi soğutuyor , fren hidroliği merkezleri besliyor , iki problemi elersek konu balataya gidecek , ama öncelik maliyeti düşük olandan başlamak olmalı , geçmiş olsun.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,245
45,845
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Vites kutusundaki yağ yetersizdir, yağ kirlenmiştir, vites kutusu parçaları ( vites burcu, vites yayı v.b ) aşınmış, bozulmuştur. Bir çok sebebi olabilir. Teşhisi kolay olandan zor olana doğru gitmek gerek.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım