KAPALI Aracım belirli bir hızdan sonra gitmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakhan.71

Takipçi
2
24
Marka
Honda
Merhabalar 1995 model Honda Civic 1.6 Si 135 HP Hatchback aracım. Aracımda 140 geldiği takdirde gitmiyor 140 dan 130 dan sonra gitmiyor hiç neyden kaynaklı olabilir bu arkadaşlar. Acayip bir şekilde düşüş var çekişinde 3. Vitese 90 ı zor görüyor aracım neyden kaynaklı olabilir düşüş sebebi. Aracı 5 ay önce almıştım uzun yola çıkınca düşüş olduğunu farkettim. Aracımda herhangi bir şekilde yağ yakma duman atma yağ eksiltme felan hiç birşey yoktur

En basit şeyler hava filtresi, varsa lpg nin ayarı ve filtresi, yoksa benzin pompası ve filtresi. Ve ateşlemey sağlayan her parça. Bunların kontrolü sağlanmalı. Anladığım kadarıyla üst devirlerde yürümüyo

En basit şeyler hava filtresi, varsa lpg nin ayarı ve filtresi, yoksa benzin pompası ve filtresi. Ve ateşlemey sağlayan her parça. Bunların kontrolü sağlanmalı. Anladığım kadarıyla üst devirlerde yürümüyo
Aynen üst devirlerde gidiyorda fakat 140 dediği zaman gitmiyor 130 dediği zaman 4, 5 viteste üst devirde gitmiyor

Aynen devir-hız konusunda uyumsuzluk var ise baskı balata da olabilir. Tam nasıl anlaşılır bilemiyorum aracınız en başından beri böyleyse farkı ayırt edememiş olabilirsiniz ama gazı bırakıp aniden sonuna kadar basın tıkandığı hızlarda deviri gözlemleyin bi ani yükselip düşmeler falan oluyorsa hızdan bağımsız bu da olabilir.

Arkadaşların yağ&filtre bakımları ve temel hava/yakıt karışımı ayarlarına ek olarak aracınızın düzelmeme ihtimaline karşın başka bir noktaya değineceğim.

Araç sizden önce rektifiye görmüş mü öğrenin. Sanırım o motor D16A9 kodlu vtec olmayan motor. Eğer rektifiye görmüşse ve yetkili serviste değil dışarıda gördüyse motorunuz ciddi sıkıntı yaşıyor olabilir. Yetkili servislerde özel yöntemlerle rektifiye edilebilen, dışarıda ise diğer motorlara göre rektifiye işleminde çok daha hassas çalışma gerektiren bir motor.

Geçmişini öğrenin, yukarıda yazdığım gibi kirli bir mazisi varsa ya yetkili servise götürün baksınlar, ya da direk satın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...