Aracın Performansını Arttıracak Yağ Önerisi

revocumrevo

Barış
Elit Apaçi
67
30
Marka
Ford
Selamlar dizel focus 2 için motoru performanslı çalıştıracak motor yağı önerisi istiyorum. Liqui Moly iyi mi?

Selamlar dizel focus 2 için motoru performanslı çalıştıracak motor yağı önerisi istiyorum. Liqui Moly iyi mi?

Liqui Moly Special Tec F 5W-30 Ford'lar için üretilmiş güzel yağdır, performanslı çalıştırmadan kastınız ne burada o önemli. Motul X Power 5W-30 alabileceğiniz en performanslı yağdır ancak PSA üniteli bir Ford'un ihtiyacı yoktur. Liqui Moly motoru bu noktada daha sessiz çalıştırıp daha uzun kmler hizmet edecektir.

Ekstra beygir gücü yada tork verecek bir yağ diye bir şey yok fakat performanslı sürüşte ısınması ve buharlaşması az olan yağlar var , @Jeff Hardy öneride bulunmuş ekstrası olarak ESTER katkısı barındıran yağlar 0W30 300V gibi bu işlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Performans derken ben Valvoline Restore & Protect tarzı yağları önerebilirim. Neden derseniz sekman arasında kalan eski yağ birikintilerini kurumlarını temizliyor. Yurt dışından gelen bir abiyle konuştuğumda baya farkettiğini söylemişti. Yabancılar forumda baya övüyor ama ne yazık ki ülkemize gelmiyor. O tarz eski yağları iyice temizleyebilirseniz motor kompresyonunuzu arttırabilirsiniz.