KAPALI astra hb 1.3 cdti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ensarikhrmn

Asfalt Kurutucu
8
herkese iyi forumlar,
2010-11 hb kasa opel astrada kullanılan bu motor nasıldır?
performans yakıt vs.

uçmaz kaçmaz ilk iki vites sadece aracı kaldırır ,ama yolda hızlanınca gidişi yeterli gelir ,dik bayırlarda kaldırırken zorlanırsınız ama bu olumsuzluklarına rağmen tüketim olarak yüzünüzü güldürür.

Fiat grubunun jtd multijet diye adlandirilan motoru.90 bg dir.6 ileri olur.sonradan cikanlar 95 bg(2012 sonrasi) dir düz multijet diye gecer.ilk kalkistaki hantallik bu seride daha az ve bu seri 5 ileri vites.ilk kalkista yasanan hantallik disinda sorunu olmaz.az yakar,vergisi az.ablamda 2012 1.3 cdti 95 lik var.bana gore gayet yeterli bir arac(halen kullaniyor)

Hocam h kasa alacaksan çok çok üzmez araç, 1.6 atmosferik gibi gider. 6 ileri uzun yolda 4.5 lara kadar düştük (kış lastiği vardı) şehir içindede kullanıma göre 5.5 - 6 arası değişiyor ama j kasa bakıyorsanız ağırlıktan dolayı hem tüketim hem performans kötü etkilenir.

ilk kalkışta mecburen fazla gaz verirsiniz, ilk büyük hantallığı o zaman yapar. zaten ilk 5dk.da kendisinden beklentilerin düşük tutulacağı mesajını verir. sonra da ona göre kullandırır. seri olmayan, ayağı yerden kessin arabasıdır ve start&stop olmamasına rağmen istanbul şehir içi ortalama tüketimi 6lt civarlarındadır. sürüşü filan gayet rahattır. alıcısını pişman etmeyecek bir arabadır.

astra j kullanıcısı olarak şöyle söyleyeyim. Gaziantep şehiriçi trafiginde 5 litre ile 100km yapıyrm. şehirdışına çıktığında öreneğin ben G.Antep - Hatay a (195km) 24tl lik mozat tükeityr 100 km 3.5 a kadar düşüyor. performans konusuna gelince ilk kalkışta roll yapmayacaksanız drag yarışına kalkışmayacaksanız hiç bir sorun yok rampada hele ki otoyollarda rampada sol şeriti kapattırıyor kaptırıp gidiyrm bana mısın demiyr. bu kasa 5 vites ama 5. vitesi kendi içinde 6. vites varmış gibi 2500 derivden sonra daha az devirle daha fazla hızlanıyor. 5 vites 3000 devirde 145 150 km hızla gidiyorsunuz ve torkuda yeterli olduğunda bu hızda bile takır takır tırmanıyor. hatchback olmasına rağmen bu kasa net 1503 kilo ama sürekli motorun sizi çekişini hissetitiriyor.. merak ettiğin başka bişeyi varsa hemen yardımcı olabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...