AÇIK Audi A3 Advanced vs. BMW 120 M Sport

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zula

Emre
Takipçi
3
Merhabalar herkese.
Başlıktan anlaşılacağı üzere 2025 makyajlı bu iki model arasında sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. İkisi için de artılar ve eksiler mevcut fakat esas mesele konfor ve performans açısından hangisinin daha tatmin edeceği. Kendimce önemli birkaç detayı aşağıda paylaşıyor olacağım. Geri kalan kısımlar çoğunlukla benzer. Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

-120, A3'e göre biraz daha pahalı (120'de koltuk ısıtma opsiyon olarak masraf çıkartıyor)
-A3'te koltuk hafızası yok, 120'de var.
-BMW stepne yerine tamir kiti koyuyor, A3 stepneli.
-A3 bagajı 380lt, BMW bagajı 300lt.
-Audi'de araç bulmak zor, BMW hemen teslim ediyor.
-BMW yeni dizayn ve uzun süre değişmeyecek ama Audi 1-2 yıla genel makyaj görecek.
-A3 üç bölgeli klima, 120 iki bölgeli klima
-120'de geri vites yardımcısı özelliği Audi'de mevcut değil.
-A3 için yol sesi aldığı söyleniyor ama 120 hakkında fikrim yok.

Tecrübeli arkadaşların deneyimlerini merakla bekliyorum.

İyi akşamlar...

Audi Advanced;
BMW 120i M-Sport;

Bu iki arabayı kıyaslıyorsak,
Audi'nin kalite modele göre çok değişiyor, şimdi yazarken baktım biraz..

Şu arabayı Advanced haline göre değerlendirmek ayıp; https://shbd.io/s/dcSpipQ8

En gıcık olduğum şey; Audi bardağı bunlarda plastik.. 8V kasalarda krom kaplıydı..
Onu kesin değiştirirdim ben 😁

Bir de bu kasada beni hasta eden detay; her kapıda kilit tuşu olması.. Sanırım Amerika'nın bir regulasyonu çünkü oradaki arabalarda dolu oluyor..

Aliexpress işi kapaklar var, orayı kapatıyor. Onlardan alırdım kesinlikle.. Simetri olması için sağ ön yolcu kapısına gerçek tuş taktırabilirim 😅

BMW'nin içi çok daha iyi duruyor. Baya arada nesil farkı var gibi olmuş. Motoru araştırmak lazım, makyajda B38'in temel sorunlarını çözdülerse ki çözmüşlerdir..

Motorla işimiz yoksa; yazılım atayım.. Yokuş aşağı zorlayınca "kadranda" 260 göreyim gibi fanteziler yoksa BMW çok daha iyi görünüyor.

Kalite olarak BMW'ye yaklaşması için Audi'yi full opsiyon almak lazım. O zaman motorumuz da daha iyi oluyor.. Yani.. O yukarıda attığım Sedan yerine BMW'yi almazdım ama Advanced yerine BMW seçilir gibi duruyor 🤔

Yeni 1'in sürüşü hem daha lezzetli hem yol konforu da daha iyi. Tasarım aşırı çirkin olmadığı müddetçe sürüşü daha rafine olan otomobile yönelirim. O yüzden 1 diyorum.

Merhabalar herkese.
Başlıktan anlaşılacağı üzere 2025 makyajlı bu iki model arasında sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. İkisi için de artılar ve eksiler mevcut fakat esas mesele konfor ve performans açısından hangisinin daha tatmin edeceği. Kendimce önemli birkaç detayı aşağıda paylaşıyor olacağım. Geri kalan kısımlar çoğunlukla benzer. Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

-120, A3'e göre biraz daha pahalı (120'de koltuk ısıtma opsiyon olarak masraf çıkartıyor)
-A3'te koltuk hafızası yok, 120'de var.
-BMW stepne yerine tamir kiti koyuyor, A3 stepneli.
-A3 bagajı 380lt, BMW bagajı 300lt.
-Audi'de araç bulmak zor, BMW hemen teslim ediyor.
-BMW yeni dizayn ve uzun süre değişmeyecek ama Audi 1-2 yıla genel makyaj görecek.
-A3 üç bölgeli klima, 120 iki bölgeli klima
-120'de geri vites yardımcısı özelliği Audi'de mevcut değil.
-A3 için yol sesi aldığı söyleniyor ama 120 hakkında fikrim yok.

Tecrübeli arkadaşların deneyimlerini merakla bekliyorum.

İyi akşamlar...
a3 advance 1'i uzun yolda olmak üzere herhalde 2000 km civarı kullandım, ağustos ayında sıfır alınmaydı. bildiğim kadarı ile makyajlı.

sessiz, performansı çok çok yeterli, yakıtı bence gereğinden çoktu (ben uzun yolda 6.2'den düşüremedim, performansım 140 bandındaydı).

ama o paralara o beklentideki bir kişiyi çok tatmin edecektir, çok aksesuarlıydı.

bmw 1 kasa 2025 kullanmadım, ama fanatik bir bmw'ci yorumumu yapayım.

bana kalırsa önden çeker bir bmw olmamalı.

Hepinize yorumlarınız için teşekkürler. Anladığım kadarıyla şu daha iyidir demek pek de mümkün değil gibi. Kişiye göre çok değişecek bir seçim gibi geldi karışık değerlendirmelerden sonra.
Keşke şu test sürüşlerini sadece hafta içi yapmasalar da biz de kısa vadede hemen fikir edinebilsek...
Yine de şu an sanki 120 bir nebze daha önde gibi aklımızda. Dediğiniz gibi A3 S line ile kıyaslanabilir M sport ama s line'ın advanced'e göre genel farklılıkları önem vermediğimiz spor tarz değişiklikler olmuş.
Tekrar hepinize vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
En son kasa için konuşacak olursak Audi A3 bence de öne çıkıyor. Donanım olarak BMW'lerden daha dolu geliyor. Tutumluluk potansiyeli olan bir motoru da var. Bence genel olarak her açından tatmin edici bir araç diye düşünüyorum.