Doğamızda varYine mi vag vag panpa
Allah kurtarsın hocamDoğamızda var
Ben memnunum şimdilikAllah kurtarsın hocam
Seni Bimmer yapmak lazım panpaBen memnunum şimdilik
Yukarıdaki anketteki araçların her biri aynı segment olabilir fakat VOLVO premium değildir.
MERCEDES, BMW, AUDI markaları prestij olarak VOLVO'nun biraz üzerindedir. Premium olmayıpta segmentinin beklentilere göre premium araçlardan çok daha önde olduğu araçlar var, mesela VW Passat - Premium D Segmenti alırken bir düşündürür insanı. VOLVO V40 da buna benzer örneklerden.
Ayrıca VOLVO 2010 yılında Çin Menşeili GEELY firmasına satılmıştır.
Tercih meselesi yanıltmak istemem, fakat A200 > 1.20 > A3 şeklinde sıralama yapabileceğim ve V40'ı bu sıralamaya koyamayacağım.
Detaylı anlatım için (daha önce sözlükte bunu birçok kez tartıştık) ; https://eksisozluk.com/entry/58544673
Bana kalırsa ben C200 derim, tabiki zevkler tartışılmamalı ama aracın her yönü (tablet gibi duran ekran hariç) tasarım harikası. Ha birde önden tahrikli =)
1.20 de keza öyle cidden yakışıklı araç, benim gözümde C kadar olmasada " The Ultimate Driving Machine " doğrudur, 1 Kasada bile sürüş zevkini verir.
A3 ile ilgili fazla yorum yapmayacağım, tasarımını beğenmediğim, konsolunun hala 1990 lara özgü olan bir araç benden geçer puan alamaz. Dıştan cidden çok yakışıklı fakat hem önden tahrikli hemde içten kötü tasarıma sahip (A200 ve 1.20 ye nazaran) sınıfta kalır.
Bilgiler doğru ve fikirlere katılıyorum. Volvo, Geely'ye satıldıktan sonra kalitesinde bir düşüş olmamakla birlikte tasarımında ciddi ilerleme oldu. Benim bu anketteki tercihim C30 ile birlikte gelmiş geçmiş en özgün tasarımlı Volvo olan V40 olur.Öncelikle fikrinize saygı duyuyorum fakat düzeltmem gerek bir yer var o da şudur ki. Evet Volvo markası Çinli bir firmaya satılmış olabilir ama sadece yöneticileri değişti mühendisleri değil. Zaten yeni gelen yöneticiler de mühendislere yapabildiğiniz en iyi arabayı yapın dedi. Zaten bakılırsa son iki modelde (XC90, S90) "Thor'un çekici" olarak adlandırılan farlar kullanılıyor, bunun önceden (yeni tasarımların) yapılamama sebebi ise Ford markası ile olan anlaşmadır. Zaten S90'ın BMW520, MercedesE ve AudiA6'dan başarılı olduğu apaçık ortadadır. Lafı kısa tutmak gerekirse Volvo markasını Çinli bir firmanın satın almış olması Kalitenin ve güvenin yok olacağı anlamına gelmez.
Ekleme : Arabalar yine İsveç'te üretilmeye devam edecektir ve malzeme kalitesi değişmeyecektir aksine sağlamlaştırılacaktır.
Öncelikle fikrinize saygı duyuyorum fakat düzeltmem gerek bir yer var o da şudur ki. Evet Volvo markası Çinli bir firmaya satılmış olabilir ama sadece yöneticileri değişti mühendisleri değil. Zaten yeni gelen yöneticiler de mühendislere yapabildiğiniz en iyi arabayı yapın dedi. Zaten bakılırsa son iki modelde (XC90, S90) "Thor'un çekici" olarak adlandırılan farlar kullanılıyor, bunun önceden (yeni tasarımların) yapılamama sebebi ise Ford markası ile olan anlaşmadır. Zaten S90'ın BMW520, MercedesE ve AudiA6'dan başarılı olduğu apaçık ortadadır. Lafı kısa tutmak gerekirse Volvo markasını Çinli bir firmanın satın almış olması Kalitenin ve güvenin yok olacağı anlamına gelmez.
Ekleme : Arabalar yine İsveç'te üretilmeye devam edecektir ve malzeme kalitesi değişmeyecektir aksine sağlamlaştırılacaktır.
Belki yanlış ifade ettim kendimi.Niye ruhsuz abi canavar gibi araba görüntü olarak bile, ayrıca "deutch Qualited" )