KAPALI Bilgisayardan LPG Ayarı nasıl yapılır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Maganda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Maganda

Profesör
1,453
Marka
Volkswagen
Aracımın lpg ayarını kendim yapmak için cd ile beraber kablo satın aldım. Ancak program hakkında bir kılavuza ulaşamadım. Aramızda lpg nasıl ayar yapılır bilen ya da herhangi bir doküman video atabilecek olan var mı?

Şu konuya bir göz atın isterseniz. Konudakinden farklı bir yazılıma sahipseniz o konu hakkında bir bilgim yok maalesef.

Şu konuya bir göz atın isterseniz. Konudakinden farklı bir yazılıma sahipseniz o konu hakkında bir bilgim yok maalesef.
Çok teşekkürler kablo elime geçmedi henüz ama atiker umarım bununla aynı yazılımdır tam böyle bir şey arıyordum

Keşke bir döküman aracılığıyla, "hakkını vererek" lpg ayarı nasıl yapıldığı anlatılabilseydi de yurdum insanı bunca sıkıntıyı çekmeseydi :)

Keşke bir döküman aracılığıyla, "hakkını vererek" lpg ayarı nasıl yapıldığı anlatılabilseydi de yurdum insanı bunca sıkıntıyı çekmeseydi :)
Kesinlikle gaz ayarı altında iki tornavida sıkıp ayar yapan veya bir bilgisayara bağlayıp resetleyen insanlar 10 dk için 50₺ para alıyorlar. Yoksa bu insanlar aç kalır muhtemelen.

Eğer afr ayarı denen ayarı yapmayı düşünmüyorsanız lpg ciye gidip yaptırdığınız ayar otomatik. LPG ecusuna bağlandıktan sonra tek butonla başlatıyorlar araba kendisi gaz benzin arası geçişler yaparak benzin verisini okuyup gazı ona göre eşitliyor bikaç kere ayar yapılırken ekranlarını izlemiştim başka bir şey yaptıklarını görmedim

Selamlar,

LPG ayar konusunu ben yazmıştım. AFR sensörün olmadan yapabileceğin en detaylı ayar konuda anlatıldığı şekilde olacaktır. Mümkünse bir afr sensörü bul, ki bu 1,500TL civarındadır.

Ya da, lpg afr ayarı yapan kişiler var, facebook grupları meşhur bu arkadaşların. Onlardan yardım alabilirsin. Sanırım 250TL gibi bir ücrete bu ayarı yolda afr sensörü ile yapıyorlar.

@stan Hocam şu parametreler hakkında bir bilginiz var mı acaba? Adaptasyonu açarsam farkını hissediyorum ama bir zararı var mı emin olamadım sürekli haritayla oynamasının. Birde yandaki karışım bileşimini 1'de bırakırsam rolanti çok düşüyor 1.09 da yani yeşil bölgenin sonunda rolanti olması gereken yerde 800 devirde sabit kalıyor. Karışım bileşimi tam olarak ne oluyor bir şey bulamadım maalesef.
Capture.PNG

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...