BMW 5.20İ Special Edition Luxury Line

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan s-works
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured

s-works

bayram başkaya
Asfalt Kurutucu
17
34
Marka
Volkswagen
Selamlar. Uzunca süren 3,0 TDI Audi A6 Arayışım vardı . Görüştüğüm işin ehli olduğunu bildiğim ustalar ısrarla uzak dur, bir çoğu ekmeği yenmiş araçlar, para harcar ve randıman alamayız deyince bmw bakmaya başladım . Bir arkadaşımda düzgün bir N13 F 30 vardı. Motoru şanzıman, yürüyeni vs her şeyi elden geçmiş. Ona niyetlendim. Nasip olmadı. Başka bir arkadaşımla konuşurken (Kendisi Bmw kullanıcısı ) f 30 dan bahsedince Abi onu boşver F10 alalım dedi :)

Ben Bmw donanımlarına çok uzağım. Hangi pakette ne var bilmem. Ne alalım, hangi pakete bakalım derken Bu aracı paylaştı. Araç basık değil, Koltuk soğutma var ve servis bakımlı. Benim için mükemmel 3lü :)

Araç Ümraniye'de bi galerideydi. Hemen gidip baktık. Tesadüf ortak tanıdıklar da çıkınca el sıkışıp aldık aracı.

Sağ çamurluk değişen. Kaput lokal boyalı. 185 000 Km de

Kasa düzgün. Ufak tefek gamzeleri var. Değişmesi gerecek irili ufaklı iç dış parçalar mevcut.

Kabaca
7 Serisi Bel kırmalı koltuk
Koltuk Isıtma-Soğutma
Direksiyon ısıtma.
Vakumlu kapı
Elektrikli bağaj
Harman Kardon Logic 7 ses sistemi
Gibi özellikleri mevcut

Bir kaç görsel ekleyip Yapılacaklar listemize geçelim.

Araçta ilk gözüme çarpanlar

Şöför koltuğunun boyasında aşınma var.
Kol dayama derisi kötü durumda.
Ön cam altı plastik kötü durumda.
Orta konsoldaki küllük kapağı takılarak çalışıyor.
Kapı kollarında kronik erime mevcut.
Cam filmleri kötü.
Kapılarda Anahtarsız giriş yok. Sonradan eklenebiliyorsa onu yaptırabilirim.

Detaylı temizliği yapılacak.
Cam filmleri değişecek.
Komple 300 Micron Folyo kaplama yapılacak.
Bakım zamanı 2. ayda. Yine servise götürüp bakım yaptıracağım.
Gizli özellikleri açılacak.
Yazılım güncellemeleri yapılacak.
Derilerin tamir , değişim ve boya işlemleri yapılacak.

Bunların hepsi zaten benim işim olduğu için buraya kadar minimum maliyet ilerleyeceğiz :)

Mekanik bir sorun görünmüyor. Servise gidip aracın geçmişini dökeceğim. Triger değişmiş. Buji bobin değişimlerini kontrol edeceğim.
Genel bir check up yaptırıp bozuk,bozulmaya yakın parça var mı onları da göreceğiz.

Özel plaka alacaktım. plaka buldum anlaştık iş ciddiye binince fiyat değişti. Bende vazgeçtim.

Aracı dün öğleden sonra aldım. Passat B7 den geçmeme rağmen bir tık büyük,kaba geldi .Tabi bunda oturma pozisyonun da etkisi var. Alışacağız.

4 Adet Continental Wintercontact TS 870 Kışlık lastik aldım.
4 Adet Michelin Pilot Sport 4 S yazlık lastik aldım.

Yakın zamanda yazılım yaptıracağım.

Benim de uzun yol konforu açısından merak ettiğim bir araç f10 kasa. Sürüşe dair izlenimlerinizi duymak isterim. Güzel günlerde kullanın inşallah.

Mükemmel duruyor, lütfen bu şekilde durmaya devam etsin. Özlemişim şöyle niş duran 5 serilerini, hayırlı uğurlu olsun güzel, keyifli kullanımlarınız olsun.

Sizlerin elinde, çok iyi bir hale geleceğine inanıyorum.

Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
Hayırlı olsun
Teşekkür ederim. Toparlamaya başladım ufaktan. İşle birlikte ilerlediği için biraz ağırdan alıyorum.
Benim de uzun yol konforu açısından merak ettiğim bir araç f10 kasa. Sürüşe dair izlenimlerinizi duymak isterim. Güzel günlerde kullanın inşallah.
Henüz yol yapamadım. Aldığım gün Ümraniye -Esenyurt yaptım. 1 kere Bostancıya gidip geldim. 1 kere de Silivri'ye gidip geldim. Direksiyonu önceki araçlarıma göre daha hisli/sert sabit hızla Passat'a göre ''Uçan halı'' hissi daha fazla (Sanırım en doğru tabir bu olur. ) asfalt güzelse pürüzsüz akıyor. 18 Jant olmasına rağmen şehir içi konforu 16 İnch jantlı passattan daha iyi.Yakın zamanda kış tatili için bir Bursa veya Bolu'ya gideceğim. O zaman daha iyi ,doğru yorum yapabilirim.
Hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanın inşallah.
Teşekkürler.
Mükemmel duruyor, lütfen bu şekilde durmaya devam etsin. Özlemişim şöyle niş duran 5 serilerini, hayırlı uğurlu olsun güzel, keyifli kullanımlarınız olsun.
Teşekkür ederim. Dış görsel değişmeyecek. Ön tampon ayar işimiz var. Belki tekrar boyanabilir. Özellikle M olmayan, yay jant yapılmamış olması beni cezbetti.