AÇIK BMW E90 tek piston çalışmıyor

Ümit06

Ümit Öztürk
Takipçi
9 Şub 2021
3
0
10
30
Ankara
Marka
BMW
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm iyi aksamlar aracım bmw e90 3.20i 2006 model aracımda conta yanığı var diye contasini değiştirdik daha sonra aracımda bir piston çalışmamaya başladı bunun üzerine ustama tekrar üst kapağı açtırdım sibob ve iticilere baktırdım eksantirik mili de sağlam bujiler değişti bobinler sağlam enjektörde sorun yok herhangi bir mekanik sorun çıkmadı ancak pistonlarda bir düzensizlik var bazen 1 ncı piston bazen 3 bazen 4 uncu piston çalışmıyor sıra sıra dolaşıyor elektrik yada elektronik olabilir dedi ustam sorunu cozemiyoruz daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldumu yardımcı olursanız sevinirim...
 

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
455
1,064
2,695
Ankara
Marka
BMW
Arıza silindirler arası geziyorsa elektriksel bir sorun olması yüksek ihtimal. Farklı bir motor beyni ile denenebilir ya da elektronikçi sağlam bir usta işinizi çözebilir. LPG var mı araçta.
 

Ümit06

Ümit Öztürk
Takipçi
9 Şub 2021
3
0
10
30
Ankara
Marka
BMW
Evet var LPG ye baktırdım beyine bakildi arıza gözükmüyor valvanturin mi ne bı parca varmış iticilerin orda o parça değişecek bakalım inşallah son olarak o kaldı zaten
 

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
455
1,064
2,695
Ankara
Marka
BMW
Valvetronik sanıyorum bahsettiğiniz parça, valvetronik arızasından silindirlerde ateşleme kaybı olduğunu hatta gezme olayını da yabancı forumlarda okumuştum. Ancak şöyle de bir detay var bu arıza olduğunda araç 2000 devir üzeri ateşleme kaybı yaşatacağından bahsediliyordu. Sorun rolantide mi, devrini aldığında mı yoksa sürekli mi baş gösteriyor. Bir de aklıma beyin geldiği için, aracın lpg beyni bazen araç motor beynini bozabiliyor. Bu gibi durumlarda farklı bir beyin takıp ya da tüm hataları pc'den silip lpg sigortasını söküp denemenizi önereceğim.
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
Bobin varsa o bobini yönetecek birde küçük bir arkadaş olabilir diye düşünüyorum.. mesela bizim araçlarda bobin haricinde bir de ateşleme modülü bulunur.. tabi sizin araç çok daha genş kalıyor sistem farklıda olabilir. Ama genelde böyle küçük parçalarda olabiliyor.. kendi küçük marifeti büyük.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım