AÇIK BMW E90 Yanlış Antifiriz

Zuni

Umut
Takipçi
3
34
Marka
BMW
Merhaba geçtiğimiz günlerde 2012 model e90 320d 184 hp satın aldım. Ertesi gün soğutma suyu eksiği uyarısı verdiği için ilk bulduğum tamirhaneye girdim ve orada içindeki antifirizi boşaltıp kırmızı antifriz koydular.

Bugün bakım için Ankara Şimşek Bmw ye gittiğimde bu araçlara kırmızı antifriz konulmasının tehlikeli olduğunu söylediler ancak kırmızı antifriz tüm aksama yayıldığı için boşaltıp mavi koyulursa zarar verebilir dediler. Sizce bu antifirizi zararsız biçimde boşaltıp maviye çevirme ihtimal mevcut mudur? Şimdiden teşekkür ederim.

antifiriz daha yeni konduğu için boşaltıp mavi koyduğunuzda herhangi bir sorun bence olmaz, sadece 1-2 kez boşaltıp suyla sistemi çalıştırıp durulayarak antifirizlerin birbirine karışmasını engelleyebilirseniz iyi olur

Kısa sürede o kadar da kritik sayılmaz. Motorların tamamı alüminyum. Fabrikasyon kırmızı koyan da var mavi de.

Yeter ki içinde antifriz olsun. Önemli olan kırmızıdan maviye geçerken karışmamış olması. Tortuya neden olur. Kırmızı antifrizin tamamen gittiğinden emin olana kadar suyla temizlemeye devam.

Yeni koyulduğu için sorun teşkil etmez düşüncesindeyim. Ayrıca bu durumu ben de F30 ile yaşadım, araç eski sahibinden kırmızı antifriz ile geldi. Ne kadar kırmızı ile kullanıldı bilmiyoruz. Ben 2 sefer boşaltıp saf su ile doldurup devir daim ettirdim. Kırmızılık kalmayınca da yine boşaltıp konsantre mavi antifriz saf su karışımını eklettim. Ardından da 2,5 sene kullandım bir sorun yaşamadım. Bu sene de tekrar boşaltıp aynı karışım ile kış hazırlığımı yaptım. Size de tavsiyem biran önce sıvınızı değiştirmeniz.

Organik antifriz kullanılmış ise bir problem olmayacaktır. Bu sıvıların en önemli avantajı yeni nesil araçların alüminyum motor parçalarıyla uyumlu olmalarıdır. (o.a.t ve h.o.a.t diye geçen ürünleri tercih edebilirsiniz.) Yine içiniz rahat etmiyorsa sistem durulama yapıldıktan sonra y.servislerde bulunan -g48, mavi- antifriz konulabilir. Kesinlikle sırf rengi mavi diye eski nesil antifriz kullanmamalısınız; yeni nesil motorlara zarar verir. Özel servis hangi içerikli mavi antifrizi dolduracak ? Bu önemli...

Son düzenleme:
Organik antifriz kullanılmış ise bir problem olmayacaktır. Bu sıvıların en önemli avantajı yeni nesil araçların alüminyum motor parçalarıyla uyumlu olmalarıdır. (o.a.t ve h.o.a.t diye geçen ürünleri tercih edebilirsiniz.) Yine içiniz rahat etmiyorsa sistem durulama yapıldıktan sonra y.servislerde bulunan -g48, mavi- antifriz konulabilir. Kesinlikle sırf rengi mavi diye eski nesil antifriz kullanmamalısınız; yeni nesil motorlara zarar verir. Özel servis hangi içerikli mavi antifrizi dolduracak ? Bu önemli...
Merhaba. Hatırladığım kadarıyla şu şekilde bir şey koydu:

1730920107517.png

Koyduktan sonra -40 olarak ölçmüşlerdi.

Servisi aradığımda birkaç tur suyla temizleyip shell marka mavi antifiriz koyacaklarını söylediler. Önerebileceğiniz bir mavi antifiriz var ise marka model söylerseniz alıp servise öyle gidebilirim. Çok teşekkür ederim cevaplar için.

Sistemde bulunan organik kırmızı da kullanılabilir. (herhangi bir zararı yok, değişim zamanı gelmeden tekrar değiştirmeyi düşünmezdim) Yine de değişim düşünülüyorsa daha gelişmiş formülü olan, aracınız için uygun Motul Auto Cool Expert -37 (hazır karışım, 5 litrelik ambalaj, koyu mavi-yeşil renkli, yeni nesil h.o.a.t içerikli) kullanabilirsiniz. Sizin aracınız yanılmıyorsam 8.5 litre gibi bir soğutma sıvısına ihtiyaç duyuyor. (Bu ürün için 2 x 5 LT almanız gerekecek)

59fe2c6c-5815-41fc-b585-f75533acd544.jpg

Son düzenleme:
Sistemde bulunan organik kırmızı da kullanılabilir. (herhangi bir zararı yok, değişim zamanı gelmeden tekrar değiştirmeyi düşünmezdim) Yine de değişim düşünülüyorsa daha gelişmiş formülü olan, aracınız için uygun Motul Auto Cool Expert -37 (hazır karışım, 5 litrelik ambalaj, koyu mavi-yeşil renkli, yeni nesil h.o.a.t içerikli) kullanabilirsiniz. Sizin aracınız yanılmıyorsam 8.5 litre gibi bir soğutma sıvısına ihtiyaç duyuyor. (Bu ürün için 2 x 5 LT almanız gerekecek)

59fe2c6c-5815-41fc-b585-f75533acd544.jpg
İlginiz için teşekkür ederim. İki adet motul siparişi verdim, iki defa su ile değişim yapıp bu antifirizi ekleteceğim.