KAPALI Cam buzlanması ve buğulanmasını nasıl çözerim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Scrub

Asfalt Kurutucu
19 Kas 2016
3
0
535
Öncelikle Merhaba. Ankara'da yaşıyorum. Sabahları -10,-15 gördüğümüz için her sabah arabamın tüm camları buzla kaplı buluyorum. Buz çözücü sprey sıkıp küçük çekecek ile alıyorum (silecek çalıştırmıyorum bilerek) ama her sabah sürekli yap yap o soğukta cidden bazen çileden çıkarıyor. Birde bundan sonra arabaya binince tüm camlar buğulanıyor. Arka cam rezistans ile 5-6 dakikada anca açılıyor ve iç yan aynalar hiç açılmıyor bazen sağ yan aynamı göremiyorum. Ön camda klima ile açılıyor fakat bunlar 15 dakikayı buluyor. Bunlar için önerdiğiniz güzel ürün veya teknik var mı ? Şimdiden teşekkür ederim.
 

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Buğu olma sebebi sıktığınız şeyin sıvı olması. Ben her zaman elle kazırdım buğu olmasın diye ama o zaman da eller felç kalıyor. En mantıklısı varsa karton falan koymak ön cama arka cam kolay açılıyor zaten.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,248
45,846
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Doğuda tuz kullanırlar hocam. Buzlanmış camın üzerine bastırmadan tuzu hafif gezdirerek döktüğünüzde kolayca çözülebiliyor. Onun haricinde sirke, kolonya, kimyasal ürünler kullananlar var ama bunlar camın, plastik yan çıtaların ve değerse kaporta aksamına zarar verir. Cama ılık su ( sıcak değil kesinlikle) dökenler de mevcut. Ama doğuda direkt ve buğu yapmadan çözmek için tuz kullanıyorlar. Karton da hiç buzlanmaması için idealdir ama biri çalana kadar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın ve Porsche

CanSoylu

Profesör
8 Eyl 2016
258
353
1,445
45
İstanbul
İç buğuyu önlemenin en güzel yolu camların içeriden ASLA, ASLA SİLİNMEMESİ, aracımın camını özellikle kış ayları yaklaştığından kesinlikle sildirmem. Camın üzerindeki insan nefesi artıkları buğulanmayı engeller. Bu maddeler ne kadar az ise cam ne kadar temiz ise o cam hava değişimlerinde hızlı tepki verip buğulanma o kadar çok olur. Cam suyu olarak shell in orjinal cam suyunu kullanmayı tercih ederim donmadığı için buzlu cama sıktığında bir iki dakikaya kalmadan buzlu kısım gitmeye başlıyor. Lakin cam suyu sıkıcın tek çıkışlı olmasın özellikle trafikte bazen rastlıyorum öndeki aracın cam çıkışı tekli sıkınca kendi camını değil arkadaki aracın camını ıslatıyor bendeki her çıkış 3-4 parça şeklinde dağıtrak cama sıkıyor böylece tüm cam kaplanıyor cam suyu çıkışlarını bu şekilde olanlarla değiştirmen işine yaracacaktır diye düşünüyorum
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,042
7
51,377
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Yoklukta patates de buz çözmeye yardımcı olur. Ama buz çözücü spreyler kadar çabuk etki etmiyor. Ben kar yağacağı zaman sileceklerin altına naylon koyarım. Karton da bir çözümdür. Sadece üst kısmı kapalı garajlar bile çok fark yaratıyor. Araçlar üzerlerine çiğ yağmadığı için donacak bir şey olmuyor.
Geceleri aynaları katlamak dış etkileri kısmen azaltır. Ama sabah açmadan önce mekanizmasının donma ihtimaline karşı ayna menteşesine ılık su veya buz çözücü solüsyonlar sıkarak zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
Soğuklarda cam üzerinde ılık suyu asla denemeyin. Aracın camını boydan boya önünüzde yavaşça çatlatabilir, içiniz acır. Belki kilitleri açmakta kullanılabilir.

İç buhar için tek çare düşük devirde havalandırmayı klima ile birlikte açmaktır.
@CanSoylu nun dediği gibi camların içeriden silinmesi lekeli güzel buhar sebebi olur. Güzel havalarda camlar içeriden bir kere silinip temizlenip bir daha el sürülmemeli.

Bir de camla alakasız bir önerim daha olacak. Çok soğuk havalarda mümkünse el frenini çekmeyin. Özellikle soğuk kışların yaşandığı iklimlerde gece el freninin telleri bile donabiliyor. Sabaha arabayı yerinden kaldıramazsınız. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım