Merhaba arkadaşlar, daha önce de buna benzer bir konu açmıştım ve o zaman sorunlar çözülmüştü (konu linki) ama bir süre yoktum askerlik vs. nedeni ile arabayı eşim kullanıyor işe git gel yapıyor ve çekiş problemi olduğunu söyledi test ettim arabayı ve sorunları kağıt üzerine dökebildim
Sorun :
(balata kontrolü yaptım araba 3-4-5. viteslerde debriyaj ile kalkıyor elfrensiz olarak)
Yokuş yukarı çekiş videosu. En son 4. viteste 70 e sabitlendi grve çok dik bir bayır değil ayağım gazı köklemiş halde buda iyimser bi performans tabi aynısını düz yoldada yapıyor. Video Linki ->
buda motorun çalışma video su (yağlanmaların sebebi hafif ihmal ) ->
Sorun :
- Araba 1.2 benzin lpg 70hp ama emsallerine göre aşırı zayıf, çekiş git gide düşüyor, fazla yakıyor, çok bağırıyor.
- 1 ve 2. vitesten sonra zayıflama başlıyor özellikle düz ve yukarı eğimli yollarda kamyon bile zor solluyor.
- düz ve hafif yukarı eğimli yollarda araba 90 ı geçmiyor tam tersi durumda aşağı eğimli yolda gazı köklesem bile ağır hızlanıyor ve en dipte maximum zorlamayla 120 yi görüyorum.
- motorda yoğun bir ses var sanki içerde bi güç üretiliyor ama dışarı vermiyor.
- Benzinde ve lpg dede aynı performansı veriyor
- Fazla yakıt tüketiyor
(balata kontrolü yaptım araba 3-4-5. viteslerde debriyaj ile kalkıyor elfrensiz olarak)
Yokuş yukarı çekiş videosu. En son 4. viteste 70 e sabitlendi grve çok dik bir bayır değil ayağım gazı köklemiş halde buda iyimser bi performans tabi aynısını düz yoldada yapıyor. Video Linki ->