Chevrolet Cruze RS Edition

yljod2zh3

Asfalt Kurutucu
22 Kas 2016
7
21
595
Merhabalar Size Cruze'nin bilinmeyenleri biraz anlatmak istiyorum, birazda canım sıkılıyor o yüzden uzun bir yazı olacak benim için :)

Bu otomobili ilk almak istediğimde cebimde yeterli para olmasına rağmen 6 ay boyunca her gün o telefon senin, bu galerici benim koşturdum durdum, nedeni ise Sport ve Sportplus otomobil sahiplerine teker teker ulaşarak en sorunsuz seriyi bulup o seriden otomobil almak istememdi ve bunu başardığımı inanıyorum aracım son 3 yılda hiç bir sorun çıkartmadı..

Aracıma Amerika'dan orjinal Camaro şeritleri sipariş ettirdim, sonraki hareketim kendim taktığım K&N açık hava filitresi oldu en son olarak 3.5cm lik spor yay takarak kafamdaki Cruze'yi yaptım diyebilirim, son olarak spoiler kaldı ama aklımı kurcalayan çok fazla spoiler çeşiti var bir gün kafam esip bir tanesini yapıcam gibi duruyor :)

PnkO9d.jpg


Cruze'yi biraz anlatmak istiyorum. Cruze isminin anlamını kimse bilmez onu anlatan mühendisler ise Cruze ismini küresel bir oluşumun parçası olarak yorumluyorlar...

Otomobil satın almak isteyen insanların %90'nı ilk baktığı araçlardan bir tanesidir nedeni ise fiyatına göre sağladığı konfor ve güvenlik, benimde başlıca seçme nedenim ise hayalime biraz daha yaklaşmaktı... Chevrolet ürettiği en iyi otomobillerine hep "C" harfiyle isim takmaktadır. Cruze, Chevroletin o pazardaki Koreleştirmiş profilden çıkarmak için minimum kar ile maksimum otomobil satma politasıyla çok ucuz fiyatlara piyasada sattı ve bütün piyasayıda zamanında altüst etti diyebilirim...

Neyse hayaller dedik nedir bu hayaller ? Camaro tabikide belkide Corvette ? Ülkemizdeki bazı nedenler dolasıyla bu otomobili almak sıkıntı değil bakmak sıkıntı.. Peki Cruze'nin Camaro ve ya Corvette ile ne gibi bir ilişkisi var ?

chevrolet-ss-2013-10.jpg

An7y5B.jpg


Chevrolet buz mavisi rengi dashboard rengini ilk başta Camaro'da kullanmıştır ve bunu Cruze ile devam ettirmiştir (Yeni aveo ve Yeni Spark'da da aynı renk mevcuttur.) Herkes bir Camaro sahibi olamaz ama Cruze sahibi olabilirden yola çıkarak 2013 yılında çok tehlikeli bir hareket gerçekleşmiştir, bu hareket direksiyondur. Cruze'de kullanılan direksiyonun aynısını Camaro'ya koymuşlardır ve Camaro hayaliyle yaşayan bizler için biraz daha olsun Cruze'yi kullanırken Camaro'ya yaklaşabiliyoruz diyebilirim...

Aslında Cruze'yi yapan mühendisler sadece Camaro'dan esinlenmemiştir. Efsanevi otomobil Corvetten'de alıntılar yapmıştır.

2014-Chevrolet-Corvette-Stingray-Dashboard-2-1920x1440.jpg

68790958.jpg


Direk farketmişsinizdir... İç mekanda Corvette olduğu gibi çift renk konsol rengi kullanılmıştır.

GM mühendisleri Cruze'yi toplam 5 kıtada 2.000.000 km test etti ve Amerika'da istenilen güvenlik testlerinin %90 kadar daha fazla test edilmiş başka otomobil yoktur. (Kendi üretim yılına göre)

Cruze'yi aslında sadece Amerika'daki GM mühendisleri tasarlamamıştır. GM'in kuresel bir oluşumun verdiği artı ile Avrupa'daki Asya'daki mühendislerle beraber tasarlamıştır. Bunun ne gibi bir artısı oluyor diye sorabilirsiniz hemen açıklamak istiyorum, Amerikalı mühendisler çalışma saatlerinde otomobilde bir sorun bulduklarında ve paydos ettiklerinde Avrupada'ki mühendisler kendi çalışma saatlerinde bunu çözüyordu ve sabah işlerine giden Amerikalı GM mühendisler çözülen bu sorun üstünde daha çok kafa yorabiliyorlardı... Düşünsenize günün 24 saati farklı kıtalardaki mühendisler bir otomobil mükemmel yapmak için kafa yoruyorlardı.. Belkide Cruze Dünyada en çok satan otomobillerden birisi yapmasının en büyük nedenide budur...

Umarım yazdımı beğenmişsinizdir. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim :)
 

Samed M.

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
1,347
3,278
3,770
24
Antalya
Marka
Hyundai
1.6 otomatiği 12 litre yakıyor bir bayan tanıdığımızda., trafiksiz sakin. Can yakar yani ama 2.0 dizel severiz.
 

yljod2zh3

Asfalt Kurutucu
22 Kas 2016
7
21
595
1.6 117 beygir otomatik aracım 9.5 litre yakıyor istanbul şehir içi. Bence bayan tanıdığınız otomatik vites kullanmayı bilmiyor ya da otomobilin bakım zamanı gelmiş geçiyor...
 

tarik0144

Asfalt Kurutucu
29 Ara 2016
1
1
545
27
Sivas
2013 yılının aralık ayında son sıfır cruze'ları 35 bin tl'den satıyolardı. O donanımda bu fiyata araç almak imkansızken çoğu kişi değerini bilemediler. Üstüne üstlük aracı kötülemeye kalktılar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sailor

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Sevdiğim bir arabadır. Daewoo'lardan sonra Chevrolet markasının Amerikan olduğunu yeniden hatırlattı. Resimdeki arabada çok güzel.
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,665
1
64,582
6,820
35
Denizli
Marka
Mercedes
cruze'lar ilk piyasaya çıktığında çok hoşuma gitmişti, kore yapımı olmasının üstüne Türkiyede satışları durduruldu. Farklı bi hayal kırıklığı yarattı bu yüzden ama ikinci eli hala yüksek...
 
  • Beğeni
Tepkiler: Sailor

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,512
1
4,934
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
2,0 dizelini almıştım bende sedan 2012 ve daha 48,000 km de idi. Şehir içi sıkıştırmadan 11 lt uzun yolda ise aynı sakinlikte anca 6 lt ye düşebiliyordum. sabitleyici kullanırsam 5,5 e kadar iniyordu 90 km sabit hızda. Benzinli olsa affetmez lpg takardım ama dizelde çaremde yoktu. Bundan 1,5 sene evvel şehir içi dizel arabayla 50 kr civarı yakmak haliyle çok koyuyordu. 1,5 ay sonra sattığımda dünyanın en mutlu insanlarındandım. ama yol tutuşu olsun yazılım sonrası ivmelenmesi olsun keyifli bir araçtı. Bana göre tek kusuruda yakıtıydı.
 
  • Beğeni
Tepkiler: alfhonso
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım