(Dayalı Döşeli Çaki) Renault Clio- Techno Espirit Alpine 2024

Hiç Clio Sahibi oldunuz mu?

• Kullanılan toplam oy
    10
  • Bu anket kapanacak: .

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
10,034
Marka
Lexus
Merhaba bu araba da 2024 Mayıs ayında aramıza katılıp, birkaç aylık macera sonra bizi boğup,sıkıp, bunaltıp sattığımız evin; sağa sola hızlı parkeder, araba öğrenirken büyük arabayla başlamasın diye müstakbel eşime almayı önerdiğim arabaydı. 10 aylık bir zoraki şiddetli geçimsizlik şeklinde bir ilişkim oldu alpine ile.Umarım bir daha karşılaşmayız Çaki.
PHOTO-2025-03-18-16-28-47 2.jpg

DONANIMLARI:
KABLOSUZ ŞARJ
HAYALET EKRAN
TABELA OKUMA
ŞERİT TERK UYARI SİSTEMİ
GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
KEYLESS GO
ŞEFFAF STOP
DİJİTAL KLİMA
ELEKTROMEKANİK FREN SİSTEMİ
AUTO HOLD
START STOP
SPOR ALPİNE YARI DERİ KOLTUKLAR
GÖĞÜS ALPİNE KUMAŞ DETAYLARI
RENKLİ DİKİŞLİ DİREKSŞYON
APPLE CAR PLAY
MULTİSENSE SÜRÜŞ MODLARI
İÇ AMBİYANS AYDINLATMA
KATLANIR AYNA
17 İNÇ ALPİNE JANTLAR
YEDEK TAM BOY STEPNE

Alma sebeplerim:
1-)Otomatik olması
2-)Bakkalda bile parçası ve ustası olması( eşim ben yanında yokken kaza yaparsa yönetimini kolay yapar)
3-)Kayınpederimin tüm arabalarının Renault 98-00-02-08---> ) olmasından dolayı, kendilerini konfor alanında hissedecek olmaları
4-)Full donanımda gelmesi nedeniyle dolu dolu bir Clio olması, eşimin arabaya olan oyuncunu ve ileride geçeceği arabadaki özelliklere şimdiden koopere olmasını istemem.
5-)15.000 km bakım aralığı vermesi.(Yapmadan satarım diye düşündüm)
6-)Liste fiyatı üzerinde saçma sapan çok fazla indirim yapıp üzerine almazsan ekonomiden hiç anlamıyorsun şeklinde önerdikleri kredi
7-)Kolay satılabilir olması(1 sene içinde satarım diye hesap etmiştim)
PHOTO-2025-03-18-16-28-48.jpg

Aldıktan sonra LANET okutturan yanları
1-)Motor titreşimi: 3 silindirli medeni makinayı keşke motor takozuna oturtsalarmış.Sürücü kucağına bırakmak mantıklı değil.
2-)Şanzımanın kafadan 2 L/100 km yakması ve 20 hp çalıyor oluşu.
3-)Start/Stop teknolojisi altında 1.5 saatlik trafikte sadece 4 kere 30 sn kendini kapatması
4-)Autohold'un kendini 3 sn sonra bırakması
5-)Hissiz direksiyon
6-)Yüksek yakıt sarfiyatı
7-)Nispeten bol cliolara göre ince yanak lastik büyük inch jant nedeniyle boş donanım cliolara göre ciddi konforsuzluğu
8-) Anahtarsız giriş çalıştırma ve kitleme özelliğinde.Kitlemenin ara ara bozulması.
9-) Sıcak havalarda Multimedya ekranının takılması.
10-) Dijital full ekran sürücü ekranında ulaşılabilir bilgi miktarının azlığı
11-)Sıcak havalarda soğuk motorla ilk kalkışta 3-4 dk gaz kelebeği problemi olduğunu düşündüğüm ciddi devir problemi.
12-)Soğuk havalarda sıcak motorda devir rölantide devir dalgalanması(200 rpm) kadar.
13-) 4000 km sonra başlayan C sutunu içinden gelen şıngırtı sesleri
14-)Kaydırmalı manuel ön koltuk ayarlarının hiçbir zaman ilk tıkla oturmayıp.Araç halindeyken kendi zeminine oturması.
15-)Araçtan anahtarıyla çıktığınız senaryoda (birlikte benzinlikte benzin almak için durunca) Aracın yanından 30 cm dahil ayrılsanız anahtarı algılamayıp kendini kitlemesi nedeniyle, sürekli olarak manuel şekilde anahtar üzerinden kapı kilitlerini tekrar açmak gerekmesi(pompacı benzin depo kağaığını açamıyor)
16-)Kliması 25 deceden sonra HI çalıştırabiliyor.Manuel klimadan tek farkı 17-25 derece arasını ayarlayabiliyor oluşu oluyor böyle bir durumda.
17-)Gece araba kullanırken D'den P'ye ya da R'ye alacağınız senaryoda vites yanındaki gösterge numeriklerinde ışıklandırma yok.Bu yüzden hangi viteste olduğunuzu anlamak için arabayı biraz denemeniz gerekiyor
18-)Arka kamera Renault amblemi içinde dışarı korumasız konumlandırıldığı için en tozsuz kuru havada bile havadan toz kapıyor.Görüntü bozuluyor.
19-)Bagaj kapağı açma tuşu plakanın üstünde tampona monte.Bu yüzden Kirli tozlu alana değiyorsunuz
20-) Bir AVM'ye yanaştığınızda hemen yanınızda mavi bir Esprit alpine daha olabiliyor.Clio'dan o kadar çok var ki.Plakasına bakmadan arabaya yanaşamaz oldum
21-)ARABA 9 L/100 km YAKIYOR

PHOTO-2025-03-19-04-30-07.jpg

İYİ Kİ ALMIŞIM DEDİĞİM NOKTALAR:
1-)Eşim bir kaç kez sürttü.Hemen parçası geldi.Taktı çıktı
2-)Donanımlı olması nedeniyle eşim çok sevdi.Kullandı sahiplendi.MTV/sigorta/kasko/araba parketmek/İçerde yanıcı/delici/kesici/makyaj malzemesi bırakmamayı kabullendi.
3-)Eşim parketmeyi öğrendi.
4-)Hastane-Ev arasını (6 km) 5 dk'da katederken canım acımıyordu
5-)Arabaya herhangi bir yerde rahatça bırakıp ordan uzaklaşabiliyorsun
6-)Bakım yaptırmadan/İlk yılı dolmadan/Sorgusuz sualsiz/Şartsız şurtsuz/Bir sebebe bile ihtiyacın olmadan satışa koymadan 2 günde çeyrek altını kuyumcuya verir gibi verip çıkıyorsun arabanın ihalesinden.
7-) Yol tutuş segmentine göre çok iyi
8-)Virajlarda geri dönüt olarak ne yaptığını biliyorsun
9-)Motor sesi(Çok güzel bir motor sesi var)
10-)Alt devirlerde güçlü motor
PHOTO-2025-03-18-16-28-47.jpg

Son düzenleme:
Kız arkadaşımda aynı aracın makyajsızından var 2023 Icon paket. Biraz acımasız olmuş o kadar kötü bir araç olduğunu düşünmüyorum. Deneyimlerime istinaden şunları aktarabilirim:

-Motor çok titreşimli fakat sesi soluğu 1.0 motorlar arasında güzel.
-CVT bu araç kullanıcı kitlesi için bence makul. Oldukça konforlu ve değişken devir oranları sebebiyle uzunyola da yatkın. Gücü gerçekten 90 hp gibi herhangi bir zayıflık hissettirmiyor bence.
-Direksiyon ağırlığı ve hissi bu sınıfta güzel. Daha güzel bir direksiyon üretimden kalkan Fiesta harici zor.
-Malzeme kalitesi güzel. Renodan beklentimin üstünde. Vagtan aşağı kalır bir yanı yok.
-Vites ışıklandırması olsaydı güzeldi fakat göstergede belli olduğu için vitese bakmanıza gerek kalmıyor.
-Yol tutuşu başarılı.
-Start stop gayet yerinde çalışıyor. Ama kayda değer bir özellik olmadığı için her aracımda biner binmez kapatırım. Sizin araçta bir problem olabilir.
-Isıtma ve soğutma başarılı bir falsosunu deneyimlemedik.
-16 jantlarla konforu ideal, 17'nin bu segmente fazla olduğunu düşünüyorum. Ama görüntüsü güzel.
-Gaz tepkisi yavaş, delayli geliyor.
-Multimedyası bazen donuyor. Megane'larda da mevcut bu donma. Yıl 2025.
-Yakıt tüketimi daha düşük olmalıydı.
-10.000'de alternatör arıza verdi ve garantiden değişti. Bana göre bir negatif bu.
-Bakım fiyatları ciddi pahalı. Geçen sene ilk bakımına Mayıs ayında 7700 tl ödendi. Reno için çok fazla.

Nitekim şehiriçi kullanım için çok ideal. Öğrenciye, ilk arabası olana vs. çok mantıklı Macera aranmıyorsa güvenli liman

Kız arkadaşımda aynı aracın makyajsızından var 2023 Icon paket. Biraz acımasız olmuş o kadar kötü bir araç olduğunu düşünmüyorum. Deneyimlerime istinaden şunları aktarabilirim:

-Motor çok titreşimli fakat sesi soluğu 1.0 motorlar arasında güzel.
-CVT bu araç kullanıcı kitlesi için bence makul. Oldukça konforlu ve değişken devir oranları sebebiyle uzunyola da yatkın. Gücü gerçekten 90 hp gibi herhangi bir zayıflık hissettirmiyor bence.
-Direksiyon ağırlığı ve hissi bu sınıfta güzel. Daha güzel bir direksiyon üretimden kalkan Fiesta harici zor.
-Malzeme kalitesi güzel. Renodan beklentimin üstünde. Vagtan aşağı kalır bir yanı yok.
-Vites ışıklandırması olsaydı güzeldi fakat göstergede belli olduğu için vitese bakmanıza gerek kalmıyor.
-Yol tutuşu başarılı.
-Start stop gayet yerinde çalışıyor. Ama kayda değer bir özellik olmadığı için her aracımda biner binmez kapatırım. Sizin araçta bir problem olabilir.
-Isıtma ve soğutma başarılı bir falsosunu deneyimlemedik.
-16 jantlarla konforu ideal, 17'nin bu segmente fazla olduğunu düşünüyorum. Ama görüntüsü güzel.
-Gaz tepkisi yavaş, delayli geliyor.
-Multimedyası bazen donuyor. Megane'larda da mevcut bu donma. Yıl 2025.
-Yakıt tüketimi daha düşük olmalıydı.
-10.000'de alternatör arıza verdi ve garantiden değişti. Bana göre bir negatif bu.
-Bakım fiyatları ciddi pahalı. Geçen sene ilk bakımına Mayıs ayında 7700 tl ödendi. Reno için çok fazla.

Nitekim şehiriçi kullanım için çok ideal. Öğrenciye, ilk arabası olana vs. çok mantıklı Macera aranmıyorsa güvenli liman
Evet gaz tepkisini unutmuşum , gecikmeli olduğunu da ek olarak belirtmişsin teşekkürler

Direksiyon tepkisi Renault markasından beklenmeyecek kadar güzel, ama yol tutuş konusunda bence Clio 4'ün gerisine gitmiş. Yol tutuşu kesinlikle kötü değil ama segmentinde kafaya oynayacak kadar başarılı olduğunu da düşünmüyorum. Zira bir önceki jenerasyonda daha iyisini yapmışlardı. Pekiyi yol tutuş limitlerini çok da önemsemeyen bir kullanıcı için alınası mı? Tereddütsüz alınası.
Performans ve tüketim konusunda da Egea 1.4 için dediğim gibi, fiyatına göre sunduklarına bakınca varsın çok yaksın az kaçsın. =)

Son düzenleme:
Düşük hacim turbo beslemelilerin hepsi kısa mesafede, trafikli ortamda, düşük ortalama hız değerlerinde ne yazık ki yakıt ekonomisi sunamıyor. Buna benim 1.2 corsa da dahil. 30 kmh gibi ortalama hızlarda 7-7.5 litre civarında tüketiyor ama 20 kmh'lerin başlarına düşünce 9 litre civarına çıkıyor. Buna yapılabilecek bir şey yok.

Düşük hacim turbo beslemelilerin hepsi kısa mesafede, trafikli ortamda, düşük ortalama hız değerlerinde ne yazık ki yakıt ekonomisi sunamıyor. Buna benim 1.2 corsa da dahil. 30 kmh gibi ortalama hızlarda 7-7.5 litre civarında tüketiyor ama 20 kmh'lerin başlarına düşünce 9 litre civarına çıkıyor. Buna yapılabilecek bir şey yok.
Ben cvt şanzımanın da ciddi bir güç çektiğini düşünüyorum clio bazında

Cvt'lerin bir çoğunda bu var zaten. Her ne kadar yeni nesil olsalar da tam otomatiklerin bir çoğunda da var bu belli oranda güç çalma huyu. Mesela bende eat 8 de belli oranda gücü çalıyor ama 8 ileri oranlı olmasından kurtarıyor.
Ortak kanı: Küçük hacimde şanzıman ne olursa olsun. Bazalinde yürütmek için çektiği güç yakıt tüketiminde karşımıza çıkıyor

Ortak kanı: Küçük hacimde şanzıman ne olursa olsun. Bazalinde yürütmek için çektiği güç yakıt tüketiminde karşımıza çıkıyor
Kasa ağırlığı ve motor gücü dengesiyle birlikte hangi şartlarda kullanıldığı çok önemli. Cvt ve tam otomatikler geliştirilmiş olsa da belli bir gücü mutlaka cekiyor. Şehir içi hızlarında 1.2 de olsa 2 litre de olsa ortalama hiz düşükse araba güçlü de olsa hafif de olsa, sanzimani motoru verimli de olsa her şartta yakıyor. Turbo benzinli araçların hic biri düşük ortalama hızı sevmiyor. Sanzimanin emdiği gucun, özellikle düşük hacimli araçlarda yakıt tüketimi olarak fark ettiği en kritik nokta şehir dışı suratleri oluyor. Motor gücü ve sanziman oranları kasa ağırlığına göre nispeten düşük kalırsa o zaman sanzimanin çektiği güc hem peformansta hem tüketimde daha çok göze batıyor.

Son düzenleme:
Kadınların kullanacağı otomobillerde mutlaka olması gereken donanımlar:
- kablosuz carplay&android auto. (kısa bir oryantasyon ile whatsapp mesajlarına sesli yanıt vermeyi öğretiyosunuz, çiçek)
- elektrikli bagaj kapağı. (BAAAM diye kapatıyolar. BAAAAM diye kapanınca kamera çarpışma algılayıp acil kayda geçiyor.)
- ön/arka park sensörleri ve geri görüş kamerası (bonus olarak çarpışma asistanı)
- yağmur/far sensörleri

kadınların kullanacağı otomobillerde olmasa da olacak donanımlar:
- vites kolu
- mekanik el freni (bazen çekmeyi ya da indirmeyi unutuyolar, bunu şansa bırakmamak iyi olur)
- arka koltuklar ( burayı ARDİYE olarak kullandıkları için koltuk yerine geri dönüşüm kutusu koysalar daha kullanışlı olur)
- silecek/ far kumandaları (ne işe yarıyo diye bazen soruyolar, vakit kaybı)

Kadınların kullanacağı otomobillerde mutlaka olması gereken donanımlar:
- kablosuz carplay&android auto. (kısa bir oryantasyon ile whatsapp mesajlarına sesli yanıt vermeyi öğretiyosunuz, çiçek)
- elektrikli bagaj kapağı. (BAAAM diye kapatıyolar. BAAAAM diye kapanınca kamera çarpışma algılayıp acil kayda geçiyor.)
- ön/arka park sensörleri ve geri görüş kamerası (bonus olarak çarpışma asistanı)
- yağmur/far sensörleri

kadınların kullanacağı otomobillerde olmasa da olacak donanımlar:
- vites kolu
- mekanik el freni (bazen çekmeyi ya da indirmeyi unutuyolar, bunu şansa bırakmamak iyi olur)
- arka koltuklar ( burayı ARDİYE olarak kullandıkları için koltuk yerine geri dönüşüm kutusu koysalar daha kullanışlı olur)
- silecek/ far kumandaları (ne işe yarıyo diye bazen soruyolar, vakit kaybı)
Dokunmatik far düğmeleri ve traş makinesi vites topuzuyla.. AutoHold'uyla..

Arka koltukları sökük bir Caddy ideal kadın arabası diyebiliriz 🤓

1000047464.jpg