AÇIK Dct Şanzıman Sesi

driver37

M.AYDIN
Düz Yol Gazcısı
24
Marka
Fiat
Merhabalar arkadaşlar;

Aracım 2020 model 1.6 multijet Dct şanzıman Egea hb s-desing paketi daha araç 62.000 km de ancak araç soğukken 1-2-3. viteslerde özellikle vites düşürürken dişlilerin hareket sesine benzer bir ses geliyor kulak kabarttığınızda duyabildiğim bir ses müzik açıksa duyulmuyor. Araç ısındığında hararet seviyesi olması gereken seviyeye gelince herhangi bir ses kalmıyor. Ancak rahatsız etmeye başladı beni bu ses ve sebebini merak ediyorum.

Başına gelen var mı yada sebebini bilen şanzıman yağı değişmesi gerekiyor diyen var sorun değil çoğu araçta var bu ses diyenler var şanzıman ömrü bitmiş diyenler var... Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum herkese kazasız belasız iyi sürüşler.

Merhabalar arkadaşlar;

Aracım 2020 model 1.6 multijet Dct şanzıman Egea hb s-desing paketi daha araç 62.000 km de ancak araç soğukken 1-2-3. viteslerde özellikle vites düşürürken dişlilerin hareket sesine benzer bir ses geliyor...
Başına gelen var mı yada sebebini bilen şanzıman yağı değişmesi gerekiyor diyen var sorun değil çoğu araçta var bu ses diyenler var şanzıman ömrü bitmiş diyenler var... Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum herkese kazasız belasız iyi sürüşler.
Merbahalar.

Şirkette uzun süredir aynı motor şanzıman Egea kullanıyorum. (Birden fazla, farklı model yıllarına sahip araç mevcut, 1.6 MJet - 120 ve yeni alınan 130HP ler) Genel olarak araçtan memnunum. Özellikle motor performansı yüz güldürüyor. DCT şanzımanda bahsettiğiniz ses öyle tahmin ediyorum ki bizim kullandıklarımızda dahil, tüm araçlarda mevcut. (Şu an yeni üretimlerde dahil) Kullanım tecrübelerime dayanarak şöyle ifade edebilirim; bu durum bir arızadan dolayı değil, çalışma karakterinden kaynaklı... Ayrıca DCT şanzımanın sert kullanımlarda bile (test edildi ;)) uzun kmler dayanacağını düşünüyorum. (Periyodik bakımları dışında masrafsız)

Düzenleme: Yukarıdaki mesajlarda geçtiği gibi aracınızın şanzıman yağ değişimi zamanı gelmiş.

Son düzenleme:
Merbahalar.

Şirkette uzun süredir aynı motor şanzıman Egea kullanıyorum. (Birden fazla, farklı model yıllarına sahip araç mevcut, 1.6 MJet - 120 ve yeni alınan 130HP ler) Genel olarak araçtan memnunum. Özellikle motor performansı yüz güldürüyor. DCT şanzımanda bahsettiğiniz ses öyle tahmin ediyorum ki bizim kullandıklarımızda dahil, tüm araçlarda mevcut. (Şu an yeni üretimlerde dahil) Kullanım tecrübelerime dayanarak şöyle ifade edebilirim; bu durum bir arızadan dolayı değil, çalışma karakterinden kaynaklı... Ayrıca DCT şanzımanın sert kullanımlarda bile (test edildi ;)) uzun kmler dayanacağını düşünüyorum. (Periyodik bakımları dışında masrafsız)

Düzenleme: Yukarıdaki mesajlarda geçtiği gibi aracınızın şanzıman yağ değişimi zamanı gelmiş.
Hocam verdiğin bu güzel bilgiden teşekkür ederim aracı alalı daha 1 ay oldu ilk kez dct şanzıman deneyimim olduğundan biraz endişelendim açıkçası
Şanzıman yağınıda en kısa sürede değiştiricem.

60 bin km şanzıman yağı değiştirmek için ideal bir zaman, değiştirip sorunun devamlılığını kontrol edin. Muhtemelen rutin çalışma sesini duyuyorsunuz, bazı çift kavramalar bu şekilde sesli çalışabiliyor dert edilecek bir durum olacağını sanmam.

Benim 2022 Egea Cross'ta da benzer sesler mevcut. Hele soğuk sabahlarda dizel titreşimiyle birleşince araba beni kendime getiriyor. Isınınca hafifliyor. Normal bir durum endişe etmenize gerek yok.

Benim 2022 Egea Cross'ta da benzer sesler mevcut. Hele soğuk sabahlarda dizel titreşimiyle birleşince araba beni kendime getiriyor. Isınınca hafifliyor. Normal bir durum endişe etmenize gerek yok.
Hocam açıkçası bende bi sorun olduğunu düşünmedim ilk duyduğumda sesi ama araç soğukken viteş geçişleri ses yapıp ısınınca ses gelmemesi falan tuhaf gelmeye başladı sonra sürekli ister istemez dikkat etmeye başladım sese takıntı gibi oldu :D ama sizin gibi kullanıcılarda da benzer sesler olduğunu duyunca rahatladım teşekkür ederim