AÇIK Debriyaj Dipte Kaldı

SemihOzd

Semih Özdoggdu
Taklacı Güvercin
11
27
Marka
Renault
Dostlar merhaba. Araç caravelle 6 ileri. Yaklaşık 2 2.5 aydır yatıyor araba. Bugün çevre yolunda 140 ile giderken 6. vitese atmak için debriyaja bastım ama 6ya geçmedi vitesin yolu yokmuş gibi.

Sonra ayağımı debriyajdan çekip tekrar basmak istedim ama bir baktım dipte kalmış. Zorlamadım çektim kenara arkasından ittirerek eski haline getirdim, ama debriyaja bir haller oldu.

Sanki kuş tüyü oldu basıyorum yarısı boşluk gibi. Dibe kadar basıp çektiğimde gelmek istemiyor sanki pedal. Ortalarda kalıyor kendini öyle bırakıyor. Bir anda oldu bu sorun önceden hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştık. Neden olabilir ?

Aracınızın debriyaj sistemi telli ise bu tel sebebiyle olması muhtemeldir. Debriyaj telinizi değiştirmenin vakti gelmiş demektir.
Telli sanırsam. Debriyaj pedalının altına eğildim ve internette ki gördüğüm telle aynı sisteme sahipti. Herhangi bir sorun açar mı bir süre böyle binsek peki ? Çok kötü bir his veriyor debriyajdan çekerken. Bazen düzeliyormuş gibi oluyor ama sanki yüksek devir çevirince tekrar aynısı oluyor. Belki de ben ona bağlıyorum bilemiyorum tabii sebebini.

Son düzenleme:
Telli sanırsam. Debriyaj pedalının altına eğildim ve internette ki gördüğüm telle aynı sisteme sahipti. Herhangi bir sorun açar mı bir süre böyle binsek peki ? Çok kötü bir his veriyor debriyajdan çekerken. Bazen düzeliyormuş gibi oluyor ama sanki yüksek devir çevirince tekrar aynısı oluyor. Belki de ben ona bağlıyorun bilemiyorum tabii sebebini.
Bir an önce değiştirmenizde fayda var çünkü telin mekanizması düzgün çalışmıyor ise pedalın dipte kalma davranışı tekrarlanacaktır. Trafikte tehlike arz edebilir.

Telli sanırsam. Debriyaj pedalının altına eğildim ve internette ki gördüğüm telle aynı sisteme sahipti. Herhangi bir sorun açar mı bir süre böyle binsek peki ? Çok kötü bir his veriyor debriyajdan çekerken. Bazen düzeliyormuş gibi oluyor ama sanki yüksek devir çevirince tekrar aynısı oluyor. Belki de ben ona bağlıyorum bilemiyorum tabii sebebini.

Merhaba, aracınızın Sistemi hidroliktir telli sistemli 6 ileri Caravelle yok, T4 kasalarda en son kullanıldı. Fren hidroliğinizi kontrol edin, yattığı bu süre zarfında kemirgenler tarafından hidrolik boruları vs koparılmış bu nedenle hidrolik sızmış olabilir. İlk iş fren hidroliğini kontrol edin.

Son düzenleme:
Peki bu sorunu yaşamadan önce hiç belirtisi olmadı mı ? Bir anda mı ortaya çıktı.
Aynı sorunu ben de yaşamıştım. En ufak bir belirtisi olmadan bir anda şehirler arası yolda ilerlediğim sırada 5'ten 4'e atacakken debriyajsız kalmıştım. 4'ten 5'e atarken normal bir debriyajım vardı, 1-2 dk. sonra vites düşüreyim diye bastığımda yoktu.

Peki bu sorunu yaşamadan önce hiç belirtisi olmadı mı ? Bir anda mı ortaya çıktı.
Hayır yoktu. Yani zor geçmesi vs. gibi bir şey kast ediyorsunuz sanırım. Basınca kaldı orada, hatta ilk başıma geldiğinde arabayı stop ettirmiştim şehir içindeydim. Ne olduğunu anlayana kadar araç kaldı öyle. Sonra elimde kaldırdım debriyajı ve devam ettim. Ara ara oldu bir iki defa, sonra ustaya götürüldü araç ya üst ya alt merkez denildi. Hatta babama oturduğum yerden bende ikisinden birinde olabileceğini buluyorum nerede ustalık demiştim. Sonuçta her iki merkezde değişti.