Direksiyonumu Nasıl Geliştirebilirim?

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
Fikir olması açısından, team o'neil, drift bible, best motoring hot version vs izleyebilirsin, fakat denemek konusunda çok da acele etmemek ve heyecanlı olmamak lazım.
Arabayı bir yere çakınca çok da hoş olmuyor çünkü, defalarca başıma geldi oradan biliyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: man28

UCY

Profesör
29 Kas 2019
265
866
2,195
İstanbul
Marka
Fiat
bende senin gibiydim direksiyonumu geliştirme çabasına girdim ehliyeti alalı 5-6 ay olmuş, virajlı bi yola gittim gazlıyım bi şey olmaz dedim tamamen mekanik hiç bir elektriksel desteği olmayan bir arabayla 50-60 la sert sayılabilecek bir viraja girdim öndeki arabanın sebepsizce frene basmasıyla bende frene bastım veee... ani değişen ağırlık transferi, arabada abs olmaması ve genel olarak arabanın dandik olması sebebiyle 10 metre kadar kafadan kaydı ve spin attım karşı şeride geçtim arabanın sol iki tekeri 30-40 cm havaya kalktı.. tamamen şans eseri karşı şeritten araç gelmiyordu ve yine şans eseri takla atmadım.
o olay teknik olarak çok şey kattı fakat keşke o şekilde öğrenmeseydim çünkü herhangi bir kaza durumundan sonra canının değerini çok daha iyi anlıyorsun.

tavsiyem, asla "ulan ben öğrendim bu işi" diyip sağda solda viraja gireyim, debriyaj tokatlayayım, heel and toe yapayım deme. önce ciddi manada araba kullanmayı öğren biraz piş.. sonra hepsine sıra gelir daha çok gençsin, çok genciz..
 

yakkocan

Yakup ÖZER
Profesör
2 May 2020
462
387
1,345
22
Ankara
Marka
Yok
Geçmiş olsun ustam. Debriyaj tokatlamak falan değilde bir gün piste çıkarsam alışıyım diye öğreniyorum. Yanıt için teşekkürler.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım