Hepsi de kaliteli markalar. Toyota Corolla aracımda Ferodo fren diskleri ve TRW fren balataları, Opel Astra aracımda Bosch fren balatalarını, Skoda Fabia araçta da Valeo marka fren balatalarını deneyimledim. Ferodo'nun balatalarını deneyimleyemedim ama TRW ve Valeo balataların yapısı Bosch balataya göre daha yumuşak ve jantlar kısa sürede simsiyah kirleniyor yani çabuk aşınıp tekerin etrafına balata tozu saçıyor. Tabi bu durum frenlemenin kalitesini artırıyor. Bosch balataları da güzel fakat ses sorunu olduğu için (cızırtı sesi) henüz bitmemesine rağmen geçenlerde değiştirdim Apetech marka fren balatası taktım yaklaşık 3 aydır kullanıyorum bir sorun yok.
Corollanın frenleri bayağı kötüydü yani frenleri herhangi bir markayla da yenilesem 10 kat fazla performans verirdi sanırım ama Ferodo ve TRW den sonra sanki başka bir arabaya binmiş gibi hissetmiştim 1 sene boyunca da bu performansı devam etmişti sonra sattık arabayı.
Brembo hakkında bilgim var ama tecrübem yok. Zaten bu markaların hepsi bir çok otomobil firmasına orijinal parça üretimi yapmaktadır. Örneğin benim Astra aracımın fabrika çıkışı rot başı ve rot kolları TRW marka. Fren kalitesini sıralayacak olursam Valeo=TRW>Bosch fren disklerinde de Ferododan çok memnun kaldım. Hatta Ferodo ve Valeo'nun fren hidrolik sıvılarını da kullanıyorum.