Dıştaki Güçlü Kirler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cingoz debriyaj

Panpa
Destekçi
559
24
Marka
Zirai Traktör
Beyler aracın dışındaki zift , sticker izi(yapışkan) kirlerini/ lekelerini çıkarabilecek bildiğiniz bir ürün var mı?

Biz ziftleri mazotla çıkarmıştık, bulunursa gazyağı da olur ama benim görüşüm boya üzerindeki vernik için faydalı bir uygulama olmuyor. Bunun yerine Meguiars, Sonax vb. fazla bilinen firmaların zift/böcek temizleyici ürünlerinden kullanabilirsiniz en azından bu iş için üretilmiş nispeten daha az zararlı ürünler.

gyeon iron öneririm mor bir rengi vardır ama boya ya işleyen balata ve demir tozlarına karşı tam bir düşmandır kendisi. Çok iyi bir temizleme malzemesi.

Araba için özel tinerler oluyor onlarla çıkarabilirsin. Biz mazot denedik zifti çıkarmadı ama tiner de hafif iz bıraktı.

hocam tinerin iz bırakmasından öte kullandığınız tiner o bahsettiğiniz özel tinerlerden değilse eğer boyaya daha fazla zarar verebilirsiniz, aman dikkatli olmakta fayda var

Edit: Gaz yağı etkili çözüm

Son düzenleme:
gyeon iron öneririm mor bir rengi vardır ama boya ya işleyen balata ve demir tozlarına karşı tam bir düşmandır kendisi. Çok iyi bir temizleme malzemesi.
Aslinda skldiginda beyaz kurlesmeye basladiginda mor veya kirmizimsi kanar derler arabanin her yerinde kesinlikle etkili cozum guzel tavsiye hocam

Cenk abi gaz yağını nereden temin ettin?
Vallahi kardeşim ben bir oto yıkamacıya gittim, genelde oraya giderim. Bana dedi ki bu leke gaz yağıyla çıkar yalnız bizde yok. Kara borsaya düşmüş bu gaz yağı. Ya elinde bulunduran bir oto yıkamacı bulacaksın ya da tezgah altından satan birinden alıp bize getireceksin biz öyle yıkayacağız dedi bana. Ben de bir kaç oto yıkamacı dolaştım ve sonunda elinde gaz yağı olanı buldum, ona temizlettim.

Ben benzinle ufak bir sürtmeden kalan boyaları çıkartmıştım. O da denenebilir. Gerçi benzin fiyatı almış başını gitmiş ama :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...