Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba honda civic dizel manuel aracımın trigger zinciri değişim zamanı geldimi (84 bin km) bir sıkıntı yok kaç km de değişir bulamadım bilgiyi teşekkürler.
Merhabalar, zincir değişimi için genellikle belirli bir ömür yoktur motor ömrüne eşdeğer ömür biçilir. 300 bin km değişim için iyi bir eşik sayılabilir.
Merhabalar, zincir değişimi için genellikle belirli bir ömür yoktur motor ömrüne eşdeğer ömür biçilir. 300 bin km değişim için iyi bir eşik sayılabilir.
Bu aslında psikolojik sınır diyebiliriz çünkü üreticiler belirli bir ömür sunmuyorlar. Sunanlar için zaten mesele yok demektir ama, genellikle zincir trigerli araçların zincirleri gerçekten motor bitene kadar gidiyorlar yani hiçbir zaman dert etmiyorsunuz.
Merhaba honda civic dizel manuel aracımın trigger zinciri değişim zamanı geldimi (84 bin km) bir sıkıntı yok kaç km de değişir bulamadım bilgiyi teşekkürler.
Triger zinciri değişim zamanı kendini sesle belli eder. Servisten değişim önerisi gelene kadar devam edin. Kafanızın rahat olması adına birkaç örnek bilgi paylaşayım:
Örnek: 1.2 Corsa aracımda önlem amaçlı 90k km'de değişmiştim. 267k km'de sattım, satana kadar bir daha değişmedim.
Şu an kullandığım Honda aracım 304k km'de. Henüz triger zinciri değişmedi.
Forum ahalisi içerisinde trigere ne kadar yüklenerek kullandığımı bilen arkadaşlar da var. Ona rağmen henüz bir değişim durumu olmadı. Kronik uzama sorunu filan yoksa triger zinciri büyük nimet vesselam