Herkese cevapları için teşekkür ediyorum. Süreç biraz garip işledi.. Baştan anlatmak isterim.
Aslında sezon başında bu lastiği gözüme kestirmiştim, çünkü tam olarak benim uzun ve kısa güzergahlarım için en ideal lastikti. Bunda fiyatının da etkisi var tabiki, yazın sonuna doğru 5000 civarına bilimum yerlerde görmüştüm. Ama gerek hayat şartları gerek başka şartlar ile lastik alımını erteledim.
Geçtiğimiz hafta hem havaların iyice soğuması hem de yılbaşında gerçekleşecek olan uzun yol planı sebebi ile bir pazaryeri sitesinden sipariş verdim.
Normalde hep lastikcim'den alırdım. Ama stok yoktu, olan yerde ise 7500 civarı bir fiyatı vardı. Yine 2023 DOT. Bende koskoca pazaryeri sitesinde, 8.4 puanı olan satıcı görünce 4100 ₺'ye sipariş verdim.
Lakin hafta bitti, cumartesi oldu hala daha kargo olmayınca biraz satıcıyı google'ladım ve şikayet sitelerinde, ben gibi mağdur kişiler gördüm. Hatta o fiyata lastik veremeyiz, pazaryeri ile halledin gibi söylemler olmuş. Öyle olunca benim de yola gidecek olmamdan dolayı, kendim internetten bu yerin telefon numarasını buldum. Bir arama sonucunda da, pazaryeri sitesini suçlayarak, biz stoktan düşmüştük onlar işlememiş. Bu lastik stoklarımızda yok vs. dediler. Sonra da ilk mesajdaki gibi bir konuşma geçti.
Fiyatta 300 lira gibi bir indirim yaptılar. Fakat hem bir haftadır benimle iletişime geçmemeleri, hem de siparişi onaylayıp beklemeye geçmeleri sebebi ile güvenim sarsıldı diyebilirim. Bu sebepten vazgeçtim ve siparişi iptal ettim. İsmi lazım değil pazaryeri sitesi zaten Allah'a emanet. En büyüklerden biri değil, ismini yazmak dahi istemiyorum.
Ardından sarı sitede sıfır lastik bakmaya başladım. TS870P(DOT2024) 5000₺'ye buldum. Ebat 225/40/R18 bu arada. Aradım, kampanyalı fiyattı stoklar bitti dediler. Alpin 5 buldum. Yine DOT2024. Fiyat 6500₺. Büyük sitelerde bu fiyata yoktu açıkcası. Aradım, ve stoğumda var, yazan fiyata veririz dediler. Koştur koştur gittim.
Gün sonunda 6500₺'ye Alpin 5 sahibi oldum. Enteresan bir süreç oldu. Ama açıkcası hep istediğim ama fiyatından dolayı yaklaşamadığım bir lastikti.
Michelin bayisiymiş zaten, bana zamanında geliş fiyatını baz alarak veriyorum, hem depoyu boşaltıyorum hem de nakite döndürüyorum dedi. Sağolsun ilgilendi de, 6 taksitte olunca tatlı bir ticaret oldu.
Biraz uzun yazdım ama, tüm gün buna koşturdum diyebilirim.
Bugün hava İstanbul'da ortalama 4 derece civarıydı. Giderken yazlıklar ile gittim dönerken kışlıklarla. Sürüşteki farkı direk böyle anlamak çok enteresan oldu. Hem güven hem de konfor olarak bayağı fark vardı. İstanbul'da kış mı oluyor yaa diyenlere direk böyle bir şey tecrübe ettirmek lazım.
UGP3 yerine Alpin 5 almak ve fiyat farkına değer mi, fikirlerinizi öğrenmek isterim.
Çok uzun olmuş ya, neyse geyik başlığına yazsaydım
@Berkin kovalayacaktı, kendi konum sonuçta ziyani olmaz herhalde.