KAPALI Düz yolda giderken pat! diye ses geldi ve bunu fark ettim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

themirproject

Düz Yol Gazcısı
2
Forumdaşlar merhaba! Otobanda, tünelde 80 ile giderken sol arkadan pat diye bir ses duydum, lastik tırtık yaptı hızım düştü, arabanın titreştiğini hissettim, lastik patladı sandım inip kontrol ettim bir şey göremedim. Ardından amortisörlerde şöyle bir durum fark ettim. Acaba bu lastiklerden pat diye patlama sesi çıkmış ve bu yırtılmış olabilir mi yoksa başka bir şey midir bu durum zarar vermez mi araca?

Yarın uzun yola çıkacağım bu yüzden tedirgin oldum, misafirliğe gelmiştim izmirdeyim, kim yapar nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum.
Araç 2012 VW Polo 65bin KMde.
Fotoğraflar birisi arka sol diğeri arka sağ.
Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2017-05-27 at 00.45.43.jpeg
    WhatsApp Image 2017-05-27 at 00.45.43.jpeg
    106.8 KB · Görüntüleme: 295
  • WhatsApp Image 2017-05-27 at 00.45.44.jpeg
    WhatsApp Image 2017-05-27 at 00.45.44.jpeg
    137.9 KB · Görüntüleme: 457
@motorsinann abi bunun dilinden en iyi sen anlarsın.

tanıdık sanayici olmayınca da kazıklanmayalım şimdi bilmeden gidip.. :) @motorsinann hocam inşallah görür de yardım eder, yola çıkacağım için endişe duyuyorum malum. acaba nereden geldi ses, tekerler sağlam çünkü.

hep yağ akıntısından bahsetmişler fakat araba 65binde daha, yağ akıntısı da göremedim amortisörlerde..
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: TSIDSG ve Porsche
Hocam amortisorün patlayıp patlamadığını anlamak için yanınıza bir kişi alın arkadan aynı anda art arda 5 6 kere bastırın biraz yaylansın yani araç. Sonra aynı anda bırakın eğer bıraktığınızda araç direkt etkisiz hale geliyorsa sıkıntı yoktur. Bıraktığınızda eğer araç kendiliğinden bir kez daha az da olsa sektiyse patlamıştır.

Onun dışında bir çukura falan girmiş olabilir misiniz tünelde gözünüzden kaçmıştır. Ben de pek anlamam fakat bir sıkıntı göremedim.
Bu arada yukardaki şeyi biz de uzun yolda arkadan gelen gıcırtı sesinden ötürü uyguladık bizimki sekmişti sorun da o çıktı zaten.
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso ve Porsche
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...