Otomobillere hevesiniz var ise, beni oradan buraya getirsin sonra da buradan başka bir yere götürsün mantığında değil iseniz, ve Bmw marka bir aracı bir kere gerçek anlamda sürdü iseniz geçmiş olsun. Çünkü artık zehri aldınız.
Bu araçların en büyük problemi bakımsızlık, ikincisi ise bilinçsiz kullanıcılar. Ben olsam E39 bakardım, şasesinde çok ağır işlem olmayan bir bme kaporta olarak temiz denilebilir. Tabiki orası burası çürük olanlardan bahsetmiyorum. Ağır bir kazası olmasın eli yüzü düzgün olsun kafidir benim için.
Motor ve mekanik için ise gerektiğinde gemileri yakıp motor yaptırabilecek misiniz? Bu soruya dürüst cevap vermek gerekiyor. Bahsettiğim şey sadece maddi güç anlamında değil, kıyıpta o parayı verebilecek misiniz? Yoksa idarettenlik yaptırıp satma peşine mi düşeceksiniz ?
Keyif olarak çok keyifli araçlar, bende bir Bmw sahibi olarak şu aralar N13 motoru ile uğraşıyorum. Bir yanım olan problemleri yap ve elden çıkar diyor. Bir yanım komple revizyon yap gerekirse tadına doya doya bin diyor. Ama asla vazgeçemiyorum. Bunları okurken hala daha alma hevesiniz duruyorsa, yaparız ya ne olacak diyorsanız, alınır hocam. Hele yeni pasta cila yapılmış eli yüzü düzgün E39 hala daha dönüp dönüp bakılacak araçtır. Keşke imkan olsa, direk E39 M5 çekerim kapının önüne..
Derdimi anlatabildim umarım. Araçları seviyorsanız, uğraşmayı vakit ve emek harcamaktan hoşlanıyorsanız alın. Yok iki gazlarım iki yanlarım işte yaa, bemeve sonuçta abi havalı araç diyorsanız, orada bir durup düşünün derim. Çünkü bu araçlar sadece para istemiyor, bildiğiniz ilgi ve emek düşkünü araçlar.. Ama karşılığını da çok iyi veriyor.
Bir yerde duymuştum, mercedes evli olduğun eşin gibidir, sadıktır dertsizdir tasasızdır, evde her zaman yemeğin hazırdır.Huzurlusundur, mutlusundur. Bmw ise metres gibidir, para ister, ilgi ister, zaman ister.. Ama çok daha heyeacanlı ve ihtiraslıdır.. Adrenalin doludur.