Egea için lastik önerisi / 205 55 16 Lastik Önerisi

Ozan Alagöz

Ozan Alagöz
Asfalt Kurutucu
20
26
Marka
Citroen
Aracım Egea sedan 1.6 multijet manuel.
Lastik ölçüm 205/55R16
İzmirde oturuyorum ve aracı otoban-şehiriçi karışık kullanıyorum. Senelik 15 bin km civarı yol yapıyorum. Araç 120hp olduğu için yol tutuşu da yüksek bir lastik düşünüyorum. Michelin continental gibi iyi bir marka istiyorum. Spor serilerin eskilerinde 16” var yenileri 17” ve 18” den başlıyor. Fiyat farkı az olduğu için spor serilere bakıyordum ama continental öneriyorlar. Sportcontactlar 18” den başlıyor. Hangi marka model lastik önerirsiniz?
 
Anladığım kadarıyla performans odaklı bir lastik istiyorsunuz.Premium Contact 7 bu nedenle size epey uygun görünüyor,Sport Contact gibi seriler daha çok spor ya da daha güçlü araçlar için üretildiği için küçük jantlarda yok.Olsa da zaten Egea için gereksiz sert olur,bu yüzden PC7 daha optimum bir lastik olur.
 
aynı ebatta 1.4fire motorda premium contact (6 mı 7mi hatırlayamadım) kullanıyoruz çok memnunuz, hatta bize fazla bile geldi ecocontacttan geçmiştik
 
Premium Contact 7 mantıklı gibi duruyor. Diğer konularda da tavsiye ediliyor. Teşekkürler önerileriniz için
 
sportcontact'ın aracınıza uygun ebatı olan en yüksek serisini alabilirsiniz. Premiumcontact'ın size uyan en yüksek modeli de olur.
Uygun ebat varsa Goodyear EagleF1 assymetric de olur. Yoksa size uygun ebatının bulunduğu EfficientGrip Performance da gayet iyi tutunan bir lastiktir, kesinlikle üzmez.