AÇIK Engelli raporu ile hangi aracı tavsiye edersiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan falcon70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

falcon70

Ali
Senkromeççi
27
26
Marka
Yok
İyi günler uzun zamandan sonra foruma uğradım. Babama %100 engelli raporu verildi. Hem babamın hem de benim bir aracımız yok. Ötv muafiyetinden faydalanarak bir araç almak istiyorum. Size düşüncelerimi yazmak istedim.
Bende 400 bin ailem de ise 50 bin tl var toplam 450 bin tl bütçemiz var. Maksimum 200 bin kredi çekersek 650 bin tl bütçemiz oluyor.

Ben Manuel istemiyorum. Bu yüzden fiat egea kafadan eledim hatcpack araç sevdiğim için de renault clio 1.0 otomatik ve hyundai i20 1.0 otomatik vites arasında gidip geliyordum fakat citroen c3 de az önce dikkatimi çekti. Çoğunluk clio daha iyi diyor. Fakat araç biraz küçük açıkçası en yakın rakibi i20 ye görede yaklaşık bir 50 bin tl daha pahalı bu paraya değer mi sizce şuan i20 düşünüyorum. Sizce 50 bin tl daha verip clio mu almak yoksa i20 almak mı citroen c3 hakkında da görüşlerinizi almak isterim. Bütçemi 600 bine ayarlayıp alırsam ekonomik olacak benim için.

Düşündüğünüz araçların ÖTV'siz fiyatlarını yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz :) Hem konuyu okuyanlara da fikir verir.

Madem küçük sınıf araç alıyorsunuz bence güvenliği ilk sırada tutun. Hava yastıklarından kısılmış olmasın, çarpışma testlerinden düzgün puan alsın. Egea'nın HB kasası ve otomatik viteslisi var ama testlere gireli çok yıllar oldu, artık güncel değil. Clio 5 yıldız aldı ama mesela i20 ve türevleri, 208 ve türevleri 4 yıldızda kalmıştı. C3 eski nesil 208 üzerine yapıldığı için uygun fiyatla satılıyor. Bana göre gene güncel değil.

Bu arada ilk araç için kasko-sigorta yüksek gelebilir, bütçenizden bu miktarı düşerek araç bakmanızı tavsiye ederim.

Helal olsun, şimdiden iyi günlerde kullanın.

i20 Style alabiliyorsanız bence i20. Jump boş kalır.
Clio 1.0 TCe + Xtronic + Evolution paket oluyor sanırım. Ekran falan birşeyler var, eski Touch gibi düşünebiliriz. Büyük ihtimal Clio'nun 50.000TL pahalı olması da buradan kaynaklanıyor.

i20 Style donanım Clio ile aynı para geliyorsa da i20.. Geçiyorsa yine i20 🙂 Verilemeyecek bir fark çıkıyorsa Clio.

Clio 1.0TCe + Xtronic kombinasyonunda bazı sorunlar duyduk ama makyajlı kasada değişiklik yapıldı mı ? Ben bilmiyorum malesef. Bilgisi olan üyeler yazarlar.

Genel olarak i20 sağlamdır itibası var piyasada.

C3'e gerek yok bence, hem yaşlandı artık. Onun da şanzımanı güzel ama bir şanzımanla olmuyor.

Düşündüğünüz araçların ÖTV'siz fiyatlarını yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz :) Hem konuyu okuyanlara da fikir verir.

Madem küçük sınıf araç alıyorsunuz bence güvenliği ilk sırada tutun. Hava yastıklarından kısılmış olmasın, çarpışma testlerinden düzgün puan alsın. Egea'nın HB kasası ve otomatik viteslisi var ama testlere gireli çok yıllar oldu, artık güncel değil. Clio 5 yıldız aldı ama mesela i20 ve türevleri, 208 ve türevleri 4 yıldızda kalmıştı. C3 eski nesil 208 üzerine yapıldığı için uygun fiyatla satılıyor. Bana göre gene güncel değil.

Bu arada ilk araç için kasko-sigorta yüksek gelebilir, bütçenizden bu miktarı düşerek araç bakmanızı tavsiye ederim.
Hocam şimdi clio 650 civarı i20 600 civarı zayen 200bin kredi beni zorlar 150 çekip sadece sşgorta yapsak olur mu kasko sonra yapsam iyi olur. Param yetmez gibi geliyor ayrıca ilk defa araç alacağım ortalama cebimden satın alırken ne kadar çıkar noter ruhsat plaka, sigorta vb.

Clio 1.0 TCe + Xtronic + Evolution paket oluyor sanırım. Ekran falan birşeyler var, eski Touch gibi düşünebiliriz. Büyük ihtimal Clio'nun 50.000TL pahalı olması da buradan kaynaklanıyor.

i20 Style donanım Clio ile aynı para geliyorsa da i20.. Geçiyorsa yine i20 🙂 Verilemeyecek bir fark çıkıyorsa Clio.

Clio 1.0TCe + Xtronic kombinasyonunda bazı sorunlar duyduk ama makyajlı kasada değişiklik yapıldı mı ? Ben bilmiyorum malesef. Bilgisi olan üyeler yazarlar.

C3'e gerek yok bence, hem yaşlandı artık. Onun da şanzımanı güzel ama bir şanzımanla olmuyor.
Teşekkür ederim benimde gönlüm i20 den yana fiyat olarakda uygun

Yeni i20 jump paketler 2024 itibari ile gelenlerde far sensörü, car play android oto, şerit takip, hız sabitleme, limitleme vs var. Gsr2 ile gelen zımbırtılar. O yüzden çok boş hissettirmiyor.

Arkadaşlar bazı nedenlerden ötürü i20 den vazgeçtim. Renault clio 1.0 tce evolution aldık. Aracın maliyeti kredi fazileri dahil 750 bin civarına denk geldi. Yorumlarınz için teşekkür ederim.