F1 2020: Olaylı İtalya GP’ni AlphaTauri pilotu Pierre Gasly kazandı!

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 8. yarışı olan İtalya GP’si Monza pistinde gerçekleşti. Bir çok olayın yaşandığı yarışı AlphaTauri pilotu Pierre Gasly kazandı.
Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton lider bir şekilde yarışa devam etti arkasında ise McLaren pilotu Carlos Sainz bulunuyordu.
Pit girişi kapalı iken Lewis Hamilton ve Antonio Giovinazzi pitte girdi
Yarışın 19. turunda Haas pilotu Kevin Magnussen’in aracı yolda kaldı ve pit girişinin hemen gerisinde durdu. Sarı bayrak ve güvenlik aracı piste girmesi ile beraber yarış devam ederken pit ekipleri garajdan dışarı çıkıp pit için hazırlandılar ancak tuhaf bir şekilde Lewis Hamilton ve Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi dışında pite giren olmadı. Bunun nedeni ise daha sonradan anlaşıldı. Haas pilotu Kevin Magnussen’in pit yolundan hemen önce sağ tarafta yolda kalması nedeniyle pit girişleri kapatılmıştı buna rağmen pite giren Lewis Hamilton ve Antonio Giovinazzi inceleme altına alındı.
Scuderia...

Okumaya devam et...


 
  • Beğeni
Tepkiler: Berkin
Uzun zamandır böyle keyifli bir yarış izlemedik herhalde. Şahsen Mercedes’in sorun yaşamasına sevinir hale geldim. Anca öyle heyecan yaşıyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: ihsan ve fujiwara