HABER F1 Belçika GP: Vettel yaz arasından bomba gibi döndü!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Formula 1’de sezonun 13. yarışı olan Belçika GP’yi, Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Yaz arasının ardından mücadelenin tam gaz sürdüğü yarış ile ilgili detaylar haberimizde!

Belçika GP’de Sebastian Vettel, Hamilton’a karşı hasar azalttı!

Yarışta ikinci sıradan start alan Alman pilot, ilk turda rakibi Lewis Hamilton’u geçerek liderliğe yükseldi. Liderliği aldıktan sonra yarışın sonuna kadar tempoyu elinde tutan Vettel, bu sezon beşinci galibiyetini alarak şampiyonluk mücadelesine devam etti.

Spa’da ikinci sırayı Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton aldı. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk turda liderliği kaybetti. Yarış boyunca lider Sebastian Vettel ile olan farkını 4 saniyenin altına düşüremeyen Mercedes pilotu, damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

Belçika GP’de podyumun son basamağı ise Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen’in oldu. Yarışta yedinci sıradan start alan Hollandalı isim, ilk turdaki karmaşadan da faydalanarak beşinci sıraya yükseldi. Racing Point Force India pilotlarını da teker teker geride bırakan Verstappen, böylece bu sezon dördüncü kez podyuma çıkmış oldu.

Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas, podyumun bir basamak gerisinde kalarak yarışı dördüncü sırada tamamladı. Motor cezasından dolayı 17. sıradan start alan Bottas, pek çok geçiş gerçekleştirerek bitişe 4 tur kala dördüncü sıraya kadar yükseldi. Ayrıca Valtteri Bottas, ilk turda Sergey Sirotkin ile yaşadığı temastan ötürü 5 saniye zaman cezası aldı.

Finansal problemlerden ötürü yaz arasında kayyuma devredilen ve Lawrence Stroll tarafından satın alınan Force India, Racing Point Force India adıyla ilk yarışına çıktı. Puanları silinen ve yeni bir katılımcı olarak başlayan takımın pilotları Sergio Perez ve Esteban Ocon, iyi bir yarış geçirerek beşinci ve altıncı sırada yer aldı.

İyi bir hafta sonu geçiren Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen sırasıyla yedinci ve sekizinci olurken, onları Toro Rosso’dan Pierre Gasly takip etti. Günün son puanını ise Alfa Romeo Sauber takımından Marcus Ericsson aldı.

İlk turda yaşanan kaza ise yarışa damgasını vurdu. Renault pilotu Nico Hulkenberg, frenlemede geç kalınca McLaren’den Fernando Alonso’ya çarptı. Kazanın etkisiyle havalanan Alonso’nun aracı ise Charles Leclerc’in kullandığı Alfa Romeo Sauber’in üzerine çıktı. Leclerc, bu yıl getirilen halo adlı koruma sistemi sayesinde kazadan yara almadan kurtuldu.

Bir sonraki yarış olan İtalya GP, önümüzdeki hafta Monza’da düzenlenecek.

Belçika GP Sıralaması

SıraPilotTakımMotorFark
1Sebastian VettelScuderia FerrariFerrari44 tur
2Lewis HamiltonMercedes AMG PetronasMercedes+11.061 s
3Max VerstappenAston Martin Red Bull RacingTAG Heuer+31.372 s
4Valtteri BottasMercedes AMG PetronasMercedes+68.605 s
5Sergio PerezRacing Point Force India F1 TeamMercedes+71.023 s
6Esteban OconRacing Point Force India F1 TeamMercedes+79.520 s
7Romain GrosjeanHaas F1 TeamFerrari+85.953 s
8Kevin MagnussenHaas F1 TeamFerrari+87.639 s
9Pierre GaslyScuderia Toro RossoHonda+105.892 s
10Marcus EricssonAlfa Romeo Sauber F1 TeamFerrari+1 tur
11Carlos Sainz Jr.Renault Sport F1 TeamRenault+1 tur
12Sergey SirotkinWilliams Martini RacingMercedes+1 tur
13Lance StrollWilliams Martini RacingMercedes+1 tur
14Brendon HartleyScuderia Toro RossoHonda+1 tur
15Stoffel VandoorneMcLaren F1 TeamRenault+1 tur
–Daniel RicciardoAston Martin Red Bull RacingTAG HeuerYarış Dışı
–Kimi RaikkonenFerrariFerrariYarış Dışı
–Charles LeclercAlfa Romeo Sauber F1 TeamFerrariYarış Dışı
–Fernando AlonsoMcLaren F1 TeamRenaultYarış Dışı
–Nico HulkenbergRenault Sport F1 TeamRenaultYarış Dışı
1 arasında 24

























Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım