KAPALI Focus 2.5 mu focus 3 mü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alperyldrm96

Asfalt Kurutucu
5
Yeni bir arac alma arefesindeyim. Aslında bütçem 40, max 42bin civarı. Focus 2,5(2.neslin makyajli hali) 2010/11 titanium almayı planlıyordum. Ancak bütçemi 6 bin daha arttırdığımda trend trendx gibi daha düşük donanım seviyelerinde focus3 alabileceğimi farkettim. Her ikisi de düz vites ve 1.6 tdci. Donanım(ozellikle sony muzik sistemi), iç mekan, daha dusuk fiyat, 109 beygir olmasi 2.5u daha cazip kılıyor ancak 3.nesil focus özellikle yalıtım konusunda ve bir yeni nesil olması sebebiyle beni ikilemde bıraktı. Sizce hangisi ve neden? Baska arac pek dusunmuyorum ancak onerecek arkadaslar mutlaka dizel ve duz vites olmali... Şimdiden teşekkür ederim.

Valla dostum isin zor bende senin gibi 2 ay once 40000 butceyle basladim arac bulmaya her gecen gun ford 2 mi 3 mu style mi titanium mu derken en sonunda 3 kurus fazla olsun temiz olsun dedim ford 3 dusuk km style paket aldim ses yalitimi benim icin elzemdi octaviamdan daha iyi mukemmel degil ama iyi hissetiriyor yol tutus harika bayildim yakitta gayet iyi benim style paket oldugu icin sadece yokus kalkis destegi yok onu aradim gerisi bana gore hikaye bazi araclarda ayrica x paket oluyor alirken dikkat et benim arac hatcback esim begendi diye yoksa sedan alirdim bagaj idarelik sedan daha iyi secim senin yine diyorum zor bir secim olacak 5 kagidim daha olsaydi ki 10 kagit ustune ciktim butcenin titanium alrdim ama bu style paket surus keyfi olarak beni yeterince mest ettigi icin umrumda degil diger ivir zivirlar

Valla dostum isin zor bende senin gibi 2 ay once 40000 butceyle basladim arac bulmaya her gecen gun ford 2 mi 3 mu style mi titanium mu derken en sonunda 3 kurus fazla olsun temiz olsun dedim ford 3 dusuk km style paket aldim ses yalitimi benim icin elzemdi octaviamdan daha iyi mukemmel degil ama iyi hissetiriyor yol tutus harika bayildim yakitta gayet iyi benim style paket oldugu icin sadece yokus kalkis destegi yok onu aradim gerisi bana gore hikaye bazi araclarda ayrica x paket oluyor alirken dikkat et benim arac hatcback esim begendi diye yoksa sedan alirdim bagaj idarelik sedan daha iyi secim senin yine diyorum zor bir secim olacak 5 kagidim daha olsaydi ki 10 kagit ustune ciktim butcenin titanium alrdim ama bu style paket surus keyfi olarak beni yeterince mest ettigi icin umrumda degil diger ivir zivirlar
Hocam aracta hiz sabitleyici var mi? Benim icin yokus kalkistan ziyade o cok onemli :)

Ayrica ford 2 veya 3 kasa ayni kasadir yani en ust dodanimda da en alt donanimda da ses yalitimi aynidir diye dusunuyorum benim kayincoda ford2 ghia var ses yalitimi kotu diyor benimki octaviaya (diger aracimiz 2012 elegance octavia) gore iyi yine ses aliyor ama oyle octavia daki gibi firtinalar kopmuyor

2.5 tit'in f3e gore yalitimi daha iyi bilgisi kesin midir? Yanlis anlamayin hicbir yerde rastlayamadim bu bilgiye öyleyse kafamdaki en buyuk soru isareti kalkacak. Evet yani yeni her zaman yeni tabi ama fiyatlar da malum :)

Titanium donanımlarda ekstra konulan bir kaput keçesi var. Özellikle f2 kasalarda durum böyle. Biz makyajsız collection bindik 5 yıl. Hatta motor koruma kapağı bile yok. Makyajlı titaniumlarda bu nedenle yalıtım daha her zaman.

Son düzenleme:
Focus 2,5 ile makyajsız focus 3 arasında yalıtım bakımından bariz farklar yok. Focus 3,5 alırsanız onda fark var. Çünkü ekstra yalıtım malzemeleri eklendi. İkinci elde öncelik temizliktir. Hangisinin temizini bulabiliyorsanız onu almaya çalışın.

Valla 3 hakkında bir fikrim yok ancak o fiyat aralığında tek düşündüğüm araba 2,5 olur tanıdıklarım kullanıyor.Motoru,gidişi,sürüşü,yakıtı çok iyi kendi gördüğüm eksikler yalıtım,malzeme kalitesi ve içi çok ruhsuz geliyor bana ancak siz full düşünüyorsunuz her türlü kalite algısı daha yüksek olur.Dediğim gibi konfor konusunda o kadar iyi değildir ancak bu da sizin beklentilerinize göre değişir kaldı ki o fiyat aralığında başka bir seçenek olarak megane sport tourer önerebilirim ancak focus'la ikisi ayrı dünyalar amaçları farklı arabalar.Kısaca 3 yerine dolu makyajlı 2 yi tercih ederim güzel araba.

İki mi buçuk? :D

WhatsApp Image 2016-10-07 at 16.28.12.jpeg

İkisini de uzun uzun kullanmış biri olarak küçük bir karşılaştırma yapabilirim.
2.5 ta donanım ve motora göre farklılık olduğundan eminim. Çok yoğun kullandığım 1.6 benzinli orta donanımlısı, 1.6 tdci titanium'dan daha gürültülüydü. Kesinlikle donanıma göre yalıtım farkı var. Buna ek olarak 2.5 kasanın direksiyonu hidrolik ve 3'e göre çok daha serttir. Ama düşük donanım Mk3'ün de deri olmayan direksiyonu kısa süre sonra gömlek yakalarını boyamaya başlıyor. Gerçekten sinir bozucu bir detay. Mk3 tabii ki daha iyi yol tutar ama sürüş hissi olarak Mk2.5 daha iyidir. Bagaj ve arka koltuklar olarak da Mk2,5 öndedir, ön tarafta ise Mk3 daha iyidir. Mk 2.5 in önemli bir eksisi de içerdeki havalandırma ızgaralarının dayanıksız olmasıdır. İç-dış yıkamaya bıraktığınızda, biri kırılmış şekilde geri alma ihtimaliniz var. bir de Mk3 genel olarak 2.5 e göre çok daha konforludur.
2. el araç alıyorsunuz, @CenkGs in dediği gibi önceliği aracın temizliğine vermenizi öneririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...