KAPALI Focus 3 farlarin yetersizliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heyv18

Profesör
76
Selam dostlar focus 3 2012 model style paket hb kasa aracimin farlari çok kötü iki tane el feneri alip taksam daha iyi aydinlatacak ziyadesiyle sikinti yaşiyorum merceksiz xenon sanirim h7 idi taktim kisa far arizasi verdi kara kara düşünüyorum sadece gündüz mü sürecem bu araci ayrica kaputun altindan far ayarini biraz kaldirdim uzunlarda ise yaradi ama kisalar bu sefer kotu bir turlu cozum bulamadim acil yardim...

Makyazsız Mk3 Focus'u uzun bir süre kullanmış birisi olarak farları kötü değildi bana göre. Xenon'lara göre zayıf kalıyor ancak halojen için fena değil :)

Makyazsız Mk3 Focus'u uzun bir süre kullanmış birisi olarak farları kötü değildi bana göre. Xenon'lara göre zayıf kalıyor ancak halojen için fena değil :)
Benim ciddi kötüydü hocam o kadar ayarlatmama rağmen hemde. Çok dar bir alanı ve kısa uzaklığı aydınlatıyordu. Hele böyle gece sürüşlerinde otobana falan çıktığımda resmen önümü görmeden gidiyordum.

Siparis verdim gitti gidiyordan 65 tl yeyarin elimde olur sanirim gelsin takayim ayarlariz cenk hocam saolun umarim sorun cozulecek
Hayırlı uğurlu olsun inşaallah hocam. Dediğim gibi taktırıp ayarlattır, aydınlatmayı beğenmezsem eğer başka bir ayarlatma yolu söylerim ama her şekilde eskisine göre çok daha memnun olacağını düşünüyorum, zira gönderdiğim philips ampulu linkinde çekmiş olduğum fotoğraflar da benim makyajlı focus aracıma ait. Farkı görmüşsünüzdür zaten hocam :)

Cenk hocam sonunda avustralyadan istedigim farlar geldi. saka maka 1 haftada ancak ulasti elime neyse taktim bugun kesinlikle daha iyi aydinlattigi net. ha sari isik bence aydinlatsinda isterse pembe olsun ayarda yaptiramadim daha yarin yaptiririm bu arada kendim taktim lambalari onerileriniz icin tesekkur ederim dostlar cenk hocama ayrica tskr birde baska bi yontemden bahsetmistin onu merak ettim

Cenk hocam sonunda avustralyadan istedigim farlar geldi. saka maka 1 haftada ancak ulasti elime neyse taktim bugun kesinlikle daha iyi aydinlattigi net. ha sari isik bence aydinlatsinda isterse pembe olsun ayarda yaptiramadim daha yarin yaptiririm bu arada kendim taktim lambalari onerileriniz icin tesekkur ederim dostlar cenk hocama ayrica tskr birde baska bi yontemden bahsetmistin onu merak ettim
Hayırlı uğurlu olsun hocam yeni ampullerin inşaallah. Yöntemi şöyle açıklayayım; normalde araçların farları kaputu açıp ayarlandığı zaman içeride far kumandasının olduğu yerdeki far yükseklik ayarı en yukarı seviyede yani ' 0 ' konumunda olur. Yani 0 konumunda iken ayarlanır. Farlar zaten yukarı baktığı için kaputu açıp ayarlasalar da yeteri kadar yukarı kalkmaz. Ben bu sefer ayarlatırken 4.seviyeye yani en aşağıya kadar indirdim farı.
Bu şekilde ayarlatınca 4.seviyede yani en düşükteyken bile daha yukarıyı aydınlatmaya başladı. Tabii ben ayarlama bitince 4-3-2-1 diye kendim yukarıya doğru kaldırdığımda farları bu sefer eskisine oranla çok daha ileriyi aydınlatmaya başladı. Öyle ki 0 ve 1.seviye aydınlatmayı kullanamıyorum insanların gözünü alıyor. 2.seviye yani tam ortada kullanıyorum. Bilmem anlatabildim mi..

Son düzenleme:
Himmm aklimdan gecen de buydu cok canimi siktigi icin bende cok kafa yorup son care oyle yapacaktim ama tahmim su bu philips extra vizionlar yeter gerci elimde el feneri ile yola ciksam daha iyi olacakti zaten ama bu ampuller fena degil yarin ayar cekeyim bir kac zor sartlarda zifiri karanlikta denedik mi tamamdir tekrar paslasiriz cenk hocam tekrar yardim icin tskrler.

Himmm aklimdan gecen de buydu cok canimi siktigi icin bende cok kafa yorup son care oyle yapacaktim ama tahmim su bu philips extra vizionlar yeter gerci elimde el feneri ile yola ciksam daha iyi olacakti zaten ama bu ampuller fena degil yarin ayar cekeyim bir kac zor sartlarda zifiri karanlikta denedik mi tamamdir tekrar paslasiriz cenk hocam tekrar yardim icin tskrler.
Rica ederim hocam sen önce bir ayarlat bildiğin gibi, eğer yetmezse dediğim gibi ayarlatırsın ama sonuç olarak far derdin kalmaz o ampullerle. Bak bu resimler de dediğim şekilde ayarlattığımda çekildi. İlk resim en yukarıdayken, ikinci resim en aşağıda yani 4.seviyedeyken. Uzunlar yakılı değil, ikisi de kısa farlar.
njEdW5.jpg

GP370N.jpg

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...