AÇIK Focus 3 soğuk motorda gaz yememe sorunu

brkee

Berke
Takipçi
4
35
Marka
Ford
Herkese iyi günler,
Focus 3 2012 benzin lpgli otomatik aracımda şöyle bir sorun yaşıyorum motor soğukken ilk çalıştırmada vites pde iken gaza dokununca veya d ye alıp hareket etmeye çalıştığım da araç gaz yemiyor ve sürekli devir dalgalanmasi olarak araba stop edecek duruma geliyor. Aynı zamanda bu süreçte patlatmalar meydana geliyor. Fakat çalıştırıp 1dakika boyunca gaza dokunmadan vitrs p konumunda bekleyip 1dakika sonunda d ye alıp devam ettiğimde sorunsuz şekilde devam ediyor. Bu durumdayken regülatör değişti gaz enjektörleri değişti durum ayni, 2 3 gün benzinde bindim yine aynı fakat arabayi benzine alıp pcm beynini sıfırlayıp 3 4 gün benzinde bindiğimde bu sorunu tekrarlamadi. Daha sonra tekrar gazda kullandigimda sabah bu sorun yine başıma geldi 2 kere yolda gaz ayari yaptirdim ayrıca direkt gazda çalıştırınca da bu sorunları yaşamıyorum.Daha önce aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Muhtemelen LPG'ye geçiş ısısı çok düşük, o da yakıt haritasının kötü bir hale gelmesine sebebiyet veriyor. LPG'ye geçiş ısını 35 40 dercee yaparlarsa ve AFR ayarı yapılırsa problem çözülür gibi duruyor.

Direkt lpg de çalıştırınca bu sorunu yapmıyorsa geçiş ısısı olabilir söylendiği gibi, bir de ek olarak benim aklıma benzin ile lpg nin aynı anda açılma ihtimali geldi. Kesici rolelerde falan bi sorun olabilir sanki

Gaz beyninin takip ettiği sıcaklıkta bir hata var gibi ya hatta bir sorun vardır ya da ya sensör komutu iletilemiyor. Hararet müşürü de kontrol edilmeli, benzinde çalışsa da gaza doğru bilgi aktaramıyor olabilir.

Gaz beyninin takip ettiği sıcaklıkta bir hata var gibi ya hatta bir sorun vardır ya da ya sensör komutu iletilemiyor. Hararet müşürü de kontrol edilmeli, benzinde çalışsa da gaza doğru bilgi aktaramıyor olabilir.
Bi kaç yerde buna benzer sorunların benzin pompasindan olabileceğini okudum ama değerleri sıfırlayıp benzinde kullanınca düzelmezdi diye düşünüyorum. Ayrıca şu detayı da ekleyim eskiden böyle bi sorun yoktu fakat uzun yola benzinde gittiğim de ve ilk bir kaç çalıştırma da aynı şekilde oluyordu. Dediklerinizede baktiracağım teşekkür ederim.