Merhaba 2019 model 1.5 ecoblue 8 ileri otomatik focus sahibiyim . Araç 103 bin km de ve forumlarda gördüğüm kadarıyla şanzıman yağını değiştirmenin yararı olduğunu söylüyorlar . Fakat yetkili servise gittiğimde bunların yağı ömürlük değiştirmeye gerek yok deniyor . Bir yağ nasıl ömürlük olabilir ? Youtube da içi boşaltılan aynı aracın şanzıman yağları daha yoğunlaşmış ve kararmış çıkıyor . Bu nasıl ömürlük dayanabilir ? Ve şu var özel servislere ve şanzımancılara sorduğumda değişmesi gerekir dedi . Sadece 2 yer araçta problem yoksa değişmesine gerek yok dedi. Geri kalan Ankara daki 10 a yakın yer değişmesi gerek dedi . Şuan ikilemde kaldım değiştirmeli miyim değiştirmemeli miyim diye . Ford yetkili servisi manuel boşaltma yapıyor 6 litre kendi gereksinimlerini karşılayan lv yağ koyuyor . Ben liqui moly sitesinde aracımı seçtiğimde gösterilen otomatik şanzıman yağı olan atf 1850 ulv modelini kullanmak istiyorum . Sizce ne yapmalı ? Ankarada bu işi hakkıyla yapan ayrıca makine ile şanzıman yağı değiştiren neresi var ? Yardımlarınızı bekliyorum