KAPALI ford focus 1.6 ti-vct powershift yakıtta üzermi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

halilibrahimtelli01

Düz Yol Gazcısı
2
Arkadaşlar 60 bin bandında aile aracı bakıyorum. focus 1.6 ti-vct powershift yakıtta üzermi yıllık ortalama 15.000 km yol yapıyorum. Başka önerebileceğiniz C segmenti araç varmıdır ?
 
Yakıtta standart 1.6 atmosferik otm. benzinli kadar üzer. Manuelleri İstanbul içinde 7 - 7,5 civarı yakıyor. Herhalde +1 litresi olur. Yakıttan çok çift kavrama şanzıman biraz düşündürücü. Özellikle 2. elde daha büyük risk.

Otm. vites C sınıfı beklentilerinizi göz önünde bulundurarak bütçenizi biraz zorlayabilirseniz sorduğunuz Ford Focus seviyesinde şu ilandaki gibi Mazda 3 alabilirsiniz.
Şu ilandaki gibi eski kasa Kia Cee'd'in dizel&otomatik kombinasyonuna bakabilirsiniz. Bir tanıdığımda SW olanı vardı. İlk sahibiydi, 160.000km'yi görmüş, bakımları dışında arıza için hiç servise gitmemişti. İç hacmi geniştir, öneririm.
 
hocam istanbul da oturmuyorum yoğun trafiğik yok buralarda günlük işeyerine gidip geliyorum 15 km birde hafta sonu 250-300 km yol yapıyorum. powershift arıza yaparmı bilmiyorum (bilgi verirseniz) otm. şart değil hanımda kullanıyor onun için baktım otm. şuan megane 2 1.5 dci aracım var model yükseltmek için değiştirmeyi düşünüyorum birde dizel sesinden gına geldi:)
 
ti-vct motordaki powershift şanzımandan şikayetçi olan bir çok kişi var. Hele 2.el alınırken işler daha da sıkıntılı bir hal alıyor. Ayrıca dizel kullanan birisi atmosferik + otomatik bir aracın yakıtından dolayı üzülür. Hiç bir şey olmasa psikolojik olarak alışmak zaman alır. İlla otomatik olacaksa mazda 3 gibi tam otomatik şanzımana sahip araçlara yönelmek daha mantıklı.
 
  • Beğeni
Tepkiler: İstanbullu
Eğer lpg düşünmeyecekseniz Focus'u ve Mazda 3'ün manuel şanzımanlısını kesinlikle öneririm. İkisi de hem sürüş, hem de performans olarak çok iyi. Mazda, tüketim olarak da çok iyi, B sınıfı kadar yakıyor manuel viteste.
Eğer bütçenizi 70'e çıkarabilirseniz 0 km yeni Hyundai Elantra'lar da başlıyor. İç hacim genişliği ve güvenlik testlerindeki başarısı çok başarılı. Elantra'ların şöyle 0 km'ye yakın 2. elleri de oluyor. Ama benzinli&manuel versiyonlarındaki donanımını detaylı inceleyin derim. Bazı eksiklikler canınızı sıkabilir.
Elantra'ya benzer şekilde Corolla'ların da 0 km 'ye yakın 2. ellerini bulabilirsiniz. Şöyle 1.33 motorları var, ekonomik seçenektir. Sizin bütçenizde 1.6 otm. versiyonları da var ama hepsi ağır hasar kayıtlı. Kendime almayacağım aracı tanımadığım insana bile öneremem :)
 
Fd6 honda civic 2011 makyajlı elegance beyaz renk otomatik tadından yenmez direksiyondan kulakçıkla vites değiştirme imkanınız da var hondanın otomatiği hakkında olumsuz bişey duymazsınız sadece dsg gibi hızlı değiştirmez onun haricinde lpg ile tam uyumlu mis gibi gez focustan falan daha performanslı benim size önerimdir.
 
Motorundan korkmayın bana kalırsa.Uzun süredir bindiğim bir motor.Sesi,çekişi,bakımları uygun. 7,5-8 gezersiniz gibi.Uzun yol yaptıkça 7 ye düşersiniz gibi ama 6 lar fantezi bu motor için. Powershift gibi çift kavrama tabanlı bir otomatik şanzımanı önermem.O paralara Tork konvertörlü şanzımanlı astra-mazda 3 gibi modellere yönelebilirsiniz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...