AÇIK Ford Focus 1 Stoplama Problemi

mtacar

Taha
Düz Yol Gazcısı
11
23
Marka
Ford
Merhaba, 2001 Ford Focus aracım var. Aracım özellikle durma anlarında veya durmaya yakınken stopluyor. Bunu boştayken de yapıyor durmaya yakınken debriyaja bastığımda da. Aracın devri oldukça düşüyor, bazen toparlayıp geri yükseliyor ancak çoğu zaman stopluyor. Özellikle son periyodik bakımda boğaz kelebeğini temizlettikten sonra bu daha da arttı. Bir de termostata bakır pul koydurmuştuk, bu da etkilemiş midir bilmiyorum. Dediğim gibi bu sorun hep vardı ancak son zamanlarda rahatsız edici ve tehlike verecek şekilde artış sağladı. Bu sorunun sebebi nedir nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Focus1 lerin ciddi derecede yayın olarak rolanti motoru kroniği var. Özellikle lpg li olduğu zaman araç daha sık yaşanıyor, eğer ki boğaz kelebeği işlemi hatasız yapıldı adaptasyonu falan doğru şekilde yapıldı diyorsanız rolanti motoruna bir baktırın

Focus1 lerin ciddi derecede yayın olarak rolanti motoru kroniği var. Özellikle lpg li olduğu zaman araç daha sık yaşanıyor, eğer ki boğaz kelebeği işlemi hatasız yapıldı adaptasyonu falan doğru şekilde yapıldı diyorsanız rolanti motoruna bir baktırın
Yok hocam yaptığı işlem içime sinmedi. Temizledikten sonra aracı verdi araba boşta kendi kendine 4 bin devre kadar gaz veriyordu. Düzeltene kadar bi kaç kere tur attırdı şuan kendi kendine gaz vermiyor ama bazen 1100 devirde falan sabit kalıyor. Elletmeye de korkuyorum artık dediğiniz gibi bu arabaların devirle ilgili bi problemleri var genel olarak. Direkt olarak rölanti motorunu değiştirsem sizce düzelir mi?

Yok hocam yaptığı işlem içime sinmedi. Temizledikten sonra aracı verdi araba boşta kendi kendine 4 bin devre kadar gaz veriyordu. Düzeltene kadar bi kaç kere tur attırdı şuan kendi kendine gaz vermiyor ama bazen 1100 devirde falan sabit kalıyor. Elletmeye de korkuyorum artık dediğiniz gibi bu arabaların devirle ilgili bi problemleri var genel olarak. Direkt olarak rölanti motorunu değiştirsem sizce düzelir mi?
Kalibrasyon yapılmadığı sürece değişim hiçbir işe yaramaz. Fiat grubundaki gibi ise ki muhtemelen öyledir aracın bilgisayara bağlanıp bütün hafızaya alınmış motor yazılımı düzeltmelerinin sıfırlanması, belli süre benzinde kullanılıp arabanın kendini kalibre etmedi gerekiyor.

Tam bilmiyorum ama eğer gaz kelebği sökülüp potansiyometresi doğru şekilde montaj edilmediyse gaz kelebeği açıklığı yanlış okuduğundan da yapar.

düzelir diyemiyorum çünkü yaklaşık 10 yıldır arkadaşım focus1 e biniyor onda da ufak ufak dalgalanmalar var bikaç kez parça aradık düzgün parça bulamadık falan kaldı öyle biniyor yıllardır. Bu arabalardan anlayan bir ford ustasına gaz kelebeğini tekrar baktırarak başlayın bence, focus1 facebook gruplarından falan destek alabilirsiniz usta araştırması kısmında

öncelikle geçmiş olsun.
önce bir gaz kelebeği kalibrasyonu yapılmalı. diğer gaz verme meseleleri çözüldükten sonra rölanti hala tutmuyorsa o zaman rölanti motoruna bakılmalı.