KAPALI Ford Focus 2006 model otomatik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahmet104

Asfalt Kurutucu
27
Aracımın kalkışlarında problem var. durup kalkarken yavaş hızlanıyor. 3. vitesten sonra sorunsuz gidiyor. dediğim olay 10 kere de beş tane falan oluyor. sebebi nedir arkadaşlar ? (araç dizel )
 
Sorun motor tarafında değilse şanzıman yağını yenilemek gerekebilir. Bildiğim kadarıyla şanzıman 4 ileri tork konvertörlü. Yanılıyor da olabilirim ama beyin fırtınası başlasın diye bir fikir attım ortaya. @Yasin Aygun sence?
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso
İnşallah vites te falan sorun yoktur. yavaş kalktığında ayağımı gazdan tamamen çekip tekrar bastığımda araba normale dönüyor. ama sorun ne hala anlamıs değilim iyi bi ustaya götürmek şart gayri.
 
Şanzıman bakımları zamanında yapıldı mı ? Bu şanzımanlar hakkında yürümeme, ses sorunları gibi şeyler duydum ama kesin bir şey diyemeyeceğim. Zaten ford bu şanzımanı araçlarına koymayı bırakmış çok şikayet geldiği, sorun yaşadıkları için.
Araştırmalarım sonucunda o dönemler bazı yetkili servisler garanti kapsamında onarım yapıyormuş fakat günümüzde böyle bir durum söz konusu değil. Benim tavsiyem değişmediyse şanzıman cvt yağını değiştirmeniz. Bunun haricinde kullanıcıların şanzıman hakkında sizin ''kalkışlarında problem var. durup kalkarken yavaş hızlanıyor.'' şikayetinize benzer şikayetleri çokça bulunuyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt
Çok problemli bi ikili sizin aracınız. Focus sahibi olduğum ve uzun süredir ford forumlarında gezdiğim için biliyorum, 1.6tdci + cvt = problem.
Bi ara Ford bütün cvt leri (problem yaşayanları) toplayıp ikame araç vererek sıfır şanzıman değişimine gitti. tabi bu süreç de oldukça uzun sürdüğü için herkes uzun süre sıfır focuslarını kullandı.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın ve bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...