O kapağın kesinlikle öyle olmaması gerek. Genleşme kabı ve kapağı yüksek basınca dayanıklı şekilde tasarlanır. O kapağın öyle boş dönmesi söz konusu olamaz, düdüklü tencere gibi sıkı sıkı kapanıyor olması gerekir. Kabı kapağıyla birlikte yenilemeniz gerekiyor. Yoksa artan sıcaklığa bağlı artan basınç nedeniyle bugün su eksiltir, yarın öbürgün kapağı komple fırlatır.Birde bu kapak sonsuz dönüyor. Tam sıkı hale geliyor biraz daha sıkınca boşa çıkıyor tekrar dönmeye başlıyor kapaktan buharlaşıyor olabilir mi?
Bu kap ikinci el olabilir mi hocam sıfırlarına baktım şimdi bembeyaz bu takıldığında da bu renkti. 30 liralık kaptan bile kaçtıysa bu usta ben bu motoru bir daha söktürürüm herhaldeO kapağın kesinlikle öyle olmaması gerek. Genleşme kabı ve kapağı yüksek basınca dayanıklı şekilde tasarlanır. O kapağın öyle boş dönmesi söz konusu olamaz, düdüklü tencere gibi sıkı sıkı kapanıyor olması gerekir. Kabı kapağıyla birlikte yenilemeniz gerekiyor. Yoksa artan sıcaklığa bağlı artan basınç nedeniyle bugün su eksiltir, yarın öbürgün kapağı komple fırlatır.
Kapağı alıp kendim değiştiririm de bu antifrizi nasıl eklemem lazım motor soğukken mi?Anlattığınıza göre sorun kapak ısındıkça buharlaşıyo muhtemelen
normal kapak açıkken ekleyebilirsiniz sıcak soğuk farketmez de soğuk olması daha doğru, çok sıcakken kapağı açarken dikkatli olmak lazım yakabilir. İçindeki antifirizin markasını falan bilmiyorsanız farklı karıştırmak yerine içme suyu da ekleyebilirsiniz az miktar olduğu için sorun olmayacaktırKapağı alıp kendim değiştiririm de bu antifrizi nasıl eklemem lazım motor soğukken mi?
Hocam birde 1000km olduğu için yağı değiştireceğim. Şu an üstündeki mobil 10w40 yine bundan mı devam edeyim? Lpg ağırlıklı kullanıyorum ısınana kadar benzin sadecenormal kapak açıkken ekleyebilirsiniz sıcak soğuk farketmez de soğuk olması daha doğru, çok sıcakken kapağı açarken dikkatli olmak lazım yakabilir. İçindeki antifirizin markasını falan bilmiyorsanız farklı karıştırmak yerine içme suyu da ekleyebilirsiniz az miktar olduğu için sorun olmayacaktır
Çok bi bilgim yok ama sizin araba için 10w40 idealdir muhtemelen, daha net bilgisi olan varsa düzeltsin yanlış söylüyorsamHocam birde 1000km olduğu için yağı değiştireceğim. Şu an üstündeki mobil 10w40 yine bundan mı devam edeyim? Lpg ağırlıklı kullanıyorum ısınana kadar benzin sadece
Hocam benim kapakta sarı el işareti var orijinal mi değil mi bilmiyorum. Parçacıya gidip bugün orijinalini aldım ama bu da orijinal mi değil mi emin olamadım.kapak boşa dönüyorsa yalama olmuş demektir. yalama olan kapakda kaçak olur.. ayrıca sistem tam kapalı basınç altında kalamadığı içinde su kaynayabilir.. kapakda göremedim ama ayrıca küçük birde valfleri olur bunların.. sıcaklıkdan dolayı oluşan basınç max seviyeyi aşarsa valf azar azar basıncı atar.. soğutma sisteminin sağlığı ve radyatör/hortum patlaması yaşamamak için o kapağın orjinalini alın (orjinalmi bilmiyorum). ayrıca su/antifriz eklerken kutu üstündeki göstergeleri aşmayın. geçmiş olsun.