Hangi 8+1 Otomobil ruhsatlı Minibüsü seçerdin ve neden?

Sizce hangisi

• PEUGEOT EXPERT TRAVELLER

Kullanılan: 0 0.0%
  • CITROËN SPACETOURER

• TOYOTA PROACE VERSO

• FİAT ULYSSE

• DİĞER (YORUM)

• Kullanılan toplam oy
    16

Pxar

Ahmet
Takipçi
3
21
Dostlar herkese merhabalar, forumda daha yeniyim ve bilgilenmek için buraya kaydoldum. Şuan bir otomobil almak için bütçem yok ama bilgi edinmek istiyorum 8+1 hem aile için hem köyden eve eşya taşımak vs kullanmak için, kolay arıza yapmayacak yeni model otomobil araştırıyorum. Sizin tercihiniz ne olur ve neden olur açıklarsanız çok sevinirim. Birde bu otomobillerin şehir içinde az yakan modelleri var mı, var ise mantıklımı sizce ?

Mercedes Vito'nun kasası oldukça eskidi, bu yüzden ilk tercihim o yerine Hyundai Staria olurdu. Şekil itibariyle hem yolcu taşımacılığı hem de yük taşımacılığı yapılır hatta hibrit modeli alınırsa bu oldukça tasarruflu ve modern hale getirilir. Kullanırken de SUV kullanıyormuş hissiyatı var. Fiyat bakımından da hala avantajını koruyor bence, özellikle hibrit modeli. Diğer saydığınız tüm araçlar zaten birbirlerinin çakmaları.

Opel, Peugeot, Citroen, Fiat ve Toyota aynı araba. Eğer odak konforsa Volkswagen veya Mercedes. Mercedes'in biraz daha yalıtımı iyi ancak üst paketleri oldukça pahalı. F/P olarak Volkswagen çok önde. Ford uzun ömürlü, ticaride her zaman iyidir ama konfor vasat. Hyundai ise Asya'da bile Toyota'ya oranla Vip Minibüs işinde pek tutmuyor. Deyenimlemedim ama Volkswagen'in gerisindedir diye düşünüyorum. Tabii fiyat olarak oldukça avantajlı.

Mercedes Vito'nun kasası oldukça eskidi, bu yüzden ilk tercihim o yerine Hyundai Staria olurdu. Şekil itibariyle hem yolcu taşımacılığı hem de yük taşımacılığı yapılır hatta hibrit modeli alınırsa bu oldukça tasarruflu ve modern hale getirilir. Kullanırken de SUV kullanıyormuş hissiyatı var. Fiyat bakımından da hala avantajını koruyor bence, özellikle hibrit modeli. Diğer saydığınız tüm araçlar zaten birbirlerinin çakmaları.
Öneriniz için teşekkür ederim hocam, staria hibriti çok merak ediyorum 1.6 motor taşımacılık için yeterli gelirmi sadece ondan şüpheliyim onun haricinde de youtube da şehir içi 5lt iddiasıyla video vs çekmişlerdi, o yüzden dediğiniz gibi avantajlı duruyor. Tavsileriniz için teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım.
Opel, Peugeot, Citroen, Fiat ve Toyota aynı araba. Eğer odak konforsa Volkswagen veya Mercedes. Mercedes'in biraz daha yalıtımı iyi ancak üst paketleri oldukça pahalı. F/P olarak Volkswagen çok önde. Ford uzun ömürlü, ticaride her zaman iyidir ama konfor vasat. Hyundai ise Asya'da bile Toyota'ya oranla Vip Minibüs işinde pek tutmuyor. Deyenimlemedim ama Volkswagen'in gerisindedir diye düşünüyorum. Tabii fiyat olarak oldukça avantajlı.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam, konfor olarak bende sizin dediğiniz gibi düşünüyorum ama, volkswagen caravelle style son modelinin youtube da çok eleştrildiğini gördüm. Çoğu kişi; Ford gibi olmuş, kayar kapı yok, ön taraf 2 kişili koltuk rahatsız vs gibi yorumlar yapmış. Benim bu arabalar hakkında pek bir bilgim olmadığı için yorum yapmak bana düşmez. Siz bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz.

Ford yada VW ikisinden birini seçerdim. Ortak üretim araçlar zaten, kısa şase camlı Transporter otomatik vites araç kullandım bir kaç gün, gayet rahat ve konforlu. Vito yüzü eskidi ama kampanya mevcut değerlendirilebilir. Stellantis grubunda elektriksel problemler ve dpf sorunu mevcut diye biliyorum.

stellantis grupta fiat ayağında elektrik sorunu bu zamana kadar serviste görmedim de,yanlız parça katalogu tam oturmadı çoğu parçası ha değince bulunmuyor

Değerli dostlar, önerileriniz için çok teşekkür ederim. Şuan almak için bütçem yok ama almaya niyetli olduğumda önerileriniz ışığında Staria tercih edicem gibi duruyor. Bakalım zaman ne gösterecek 2026 senesinde modellerde değişiklik olursa yine önerilerinize açığım. Tekrardan söyledikleriniz için teşekkür ederim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam, konfor olarak bende sizin dediğiniz gibi düşünüyorum ama, volkswagen caravelle style son modelinin youtube da çok eleştrildiğini gördüm. Çoğu kişi; Ford gibi olmuş, kayar kapı yok, ön taraf 2 kişili koltuk rahatsız vs gibi yorumlar yapmış. Benim bu arabalar hakkında pek bir bilgim olmadığı için yorum yapmak bana düşmez. Siz bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz.
Ford’dan biraz daha konforlu bence yine de. Yalıtım da biraz daha iyi. O nedenle zaten en çok karavana dönüştürülen araç yurt dışında. Ford’un yakın olduğu ise doğrudur. Sonuçta ortak üretim. Fiyatına göre karar verebilirsiniz. Konfor konusunda en üstte Vito var. Sorumsuzluk olarak ise Vito, Caravelle, Ford benzer.