Head Up Display eklentisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atilgan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Atilgan

Elit Apaçi
250
Marka
Opel
Merhaba arkadaşlar... Bir süredir aklımda olan head up display taktırmayı düşünüyorum... Eminim ki pek çoğumuzun az-çok bilgisinin olduğu bu donanım aslında amacına fazlasıyla hizmet eden bir donanım olarak, piyasaya damardan girmiş durumda...Sahip olduğum araç, üretim yılı gereği böyle bir donanıma sahip değil ancak ebay, aliexpress, sahibinden.com gibi sitelerde bulduğum 3-4 ilandan birini seçmek üzereyim...Özellikleri genel olarak motor yağ sıcaklıkları, devir saati, hız limiti ve uyarısı ile yorgunluk uyarıcıyı kapsıyor....

Sizlerin böyle ekstra ile ilgilendiği oldu mu? Tavsiye eder misiniz? Ve belki de bu donanıma fabrika çıkışı sahip olan kullanıcılar vardır... Yorum paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• BMW_HeadUpScreen_1M_05.jpg
    BMW_HeadUpScreen_1M_05.jpg
    91.7 KB · Görüntüleme: 1,303
  • HT1z1x2FrX5XXagOFbX9.jpg
    HT1z1x2FrX5XXagOFbX9.jpg
    132.2 KB · Görüntüleme: 1,416
  • KAHUDQ7GPSA_3.jpg
    KAHUDQ7GPSA_3.jpg
    45.7 KB · Görüntüleme: 1,353
Ön cama yansıyanların çoğu sorun yaşatıyor. Mümkünse kendi camı olanlardan almanız. Bizim arabaların camları çift cam, bu yuzden görüntü kırılıyor. mutlaka kendi camlı olandan alın. öbür türlü canınız sıkılır. Cama yansıtıcı film takılanlarda ise cihazı sabit kalması sıkıntı oluyor. frende sağa sola kayıyor. Ben sık sık cep telefonumda denedim ve başarılı sonuc malesef elde edemedim. En iyi çözüm kendi yansıtma camı olanlarda alınıyor.

Cevap için teşekkürler... O konuda haklısınız... Doğru yere sabitlersek ve ışık şiddeti de ayarlanabilirse, verimli olacaktır diye düşünüyorum.. Yakın zamanda takacağım...Sonucu paylaşırım..

Aşağıda linkte paylaştığım ürünü aracıma taktım fakat ESP arızası yaktı.. Haliyle tedirgin oldum yani o halde kullanamazdım..Ben de iade ettim.. Aşağıdaki ürün sahibi Cem bey çok anlayışlı biri...Belki siz niyetli kullanıcıların araçlarında arıza lambası yakmadan kullanabilirsiniz..Kendisinde de Golf MK7 var.. Onda yakmamış... Direk OBD soketliFiyatı piyasaya göre .çok uygun...
https://www.sahibinden.com/ilan/yed...d-hayalet-gosterge-son-1-adet-311298977/detay

Benim düşündüğüm de bu.. Biraz tek düze ama adı var güzel ürün..
http://www.valeoservice.com/html/greece/en/actualitesdetail.php?wid=187113796648456982DBC69

Son düzenleme:
Açıkçası sonradan takılan bu tarz parçaların çok verimli olacağını düşünmüyorum..Head UP display'in de çok verimli olduğunu düşünmüyorum
Head up display ilk çıktığında, hatta bmw M serisinde görmüştüm vaauuvv demiştim
Head up display mantığı yüksek süratte kullanıcının gözünü yoldan ayırmadan kullanıcıya bilgi aktarımını sağlamak..Altınızdaki araçla 250 km/h + süratlere çıkmıyorsanız bence hiç gereği yok. Ferrari, Lamborghini bile head up display kullanmıyor :)
İşlem nasıl yapılıyor bilmiyorum ancak kesme, delmeye ihtiyaç duyuluyor diye düşünüyorum
Gene de işlem aşamalarını paylaşırsanız bilgi sahibi oluruz

Aynen katılıyorum, ben de aldıktan sonra farkettim ki aslında pek de gerekli değil ama örn sisli havalarda, fazla manevra ya da dikkat gerektiren zamanlarda belki eksikliği hissedilebilir.. Açıkçası kullanıcı ve otomobil seçen bir donanım.. Ama yeni insignia daki head up display, gördüklerim arasında en verimlisi.. Aldığım diğer head upla paylaşım yaparım.. İlginize teşekkürler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...