Motora başlıyorsanız o göbek gidecek
Şaka bir yana aslında başlangıç için 250cc biraz hızlı kaçabilir ancak büyükşehirde kullanacaksanız ve biraz ağırsanız kesinlikle 250 ile başlamak daha mantıklı, tabii kullanırken dikkat etmek lazım 250cc deyip geçmeyelim 0-100 değerleri çoğu iyi diyebileceğimiz arabayı üzer, ufakta olsa kalkışta tekere de gelebilir
Bende 150NK ile başladım, bütçeyi doğrultabilirsem ilk işim CB
CB 250R çok kaliteli benimde almayı çok istediğim bir motordur. Showa marka ön süspansiyon sistemi, Nissin'in geliştirilmiş ABS'si vs gerçekten çok başarılı çalışıyor. Benimde sizin gibi düşüncelerim vardı ufak durur mu gibi, 1.85 boyundayım yakın arkadaşımda bu motordan olduğu için ve sık kullanma fırsatım olduğundan değerlendiriyorum hiç düşündüğüm gibi ufak durmuyor.
Bu motora alternatif aynı tip diğer markalardan Benelli Leancino 250 bütçenizi arttırısanız 500'ü de var(Başlangıç için fazla gelebilir). Motor güzel ancak CB'nin daha yakışıklı olduğunu düşünüyorum zaten Japon kadar dayanıklı mı,yetkili servis ağı ve hizmeti daha büyük bir soru işareti bu markada.
Bir diğer benzeri önerebileceğimiz Husqvarna Svartpilen401. Oldukça pahalı ancak CB ile benzer olan bir diğer motor. Oldukça da nadir bulunuyor. Yeni nesil Cafe Racer tasarımı olarak geçiyor bu tip motorlar.
Edit: Üzerine oturmadan karar vermeyin, bayide bir bakın fotoğrafınızı çektirin. Düşünceler değişebiliyor