KAPALI İbiza 1.2 tsi mi Polo 1.2 tdi BM mı Astra 1.3 cdti (2010-11)mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lkaytanci

Asfalt Kurutucu
9
Merhaba arkadaşlar. Evet Astra diğer 2 modele göre üst segment ama fiyat olarak çok yakın olan bu 3 araçtan hangisini tercih ederdiniz? Yakıt olarak Polo önde sanırım, yol tutuşta Astra, İbiza da hız sabitleyici ve yokuş kalkış desteği ile ilgimi çekiyor ve zaten o da Alman. Ne dersiniz, benzer fiyatlarda olduğunu düşünürsek? Bu arada İbiza'yı DSG ve manuel olarak da değerlendirebilirsiniz. Teşekkür ederim.
 
1.2 TDI Polo 3 silindir ve 75 bg.Az yakar ama performans üzer.alacaksaniz bluemotion paketini alın bari çünkü start stop ,hız sabitleyici gibi güzel donanımlar var ve dolu araç.trendline paket ler genellikle filo çıkması ve çok boş.

Astra 1.3 CDTI de eski nesil Euro 4 motor var.90 bg ve alt devirler biraz hantal ama gerisi güzel.6 ileri.Vergi,yakıt ve kalite olarak fiyatına göre güzel araçlar .

İbiza da ise 1.2 TSI 105 lik motorlar 8v.yani diğer TSI ler gibi 16v değil.1.2 8v motorun sadece turboyla 105 bg olması bana mekanik olarak hep acaba diye bir soru işareti bırakır .Kötü diye demiyorum ama 1.2 TSI 16v 90 bg olanını mümkünse tercih ederdim
 
Eşimde bir ara 1.2tdi vardı... 3 silindirli olmasından dolayı biraz gürültülü ve sarsıntılıydı ..io halini beğenmiyordum lakin şehiriçinde performans olarak sizi pek üzmez... yakıt olarak tabiki gayet iyiydi... sonra 1.4 tdi dsg verdiler..zannedersem makyajlı olan bu 1.4 olan... motor çok daha sessiz, sarsıntısı daha az dı...ilk başta 4 silindirli sanıp ona yormuştum bu gelişmeyi ama sonra onunda 3 silindirli olduğunu öğrenmiştim :) sarsıntı ve gürültü seviyesi iyi..ama 4 silindilirli olsa çok daha iyi olur... dizel de 3 silindir biraz konforu törpülüyor (arada ikame araç olarak 1.6 Toledo vermişlerdi... o da 3 silindir di... baya sarsıntılıydı ..) ..,ama çeviklik olarak katkısı da olmuyor değil 3 silindirin
 
  • Beğeni
Tepkiler: lkaytanci
Bu seçenekler arasında Ibiza'yı elerim.
Eğer tamamen tüketim odaklı arayıştaysanız Polo 1.2TDI'ın @mehmethakantarhan ın dediği gibi BMT versiyonunu arayın. Hatta direksiyondan kumandalı olanları var, onları tercih ederseniz tadından yenmez. :) Ama Polo çok dar, iç mekan malzemesi diğer Polo'lardan farklı olarak biraz kalitesiz ve çok gürültülü gelebilir. Bu noktada Astra iç mekan genişliği ve trim kalitesiyle öne çıkar. Astra'nın tüketimi en olumsuz koşullardaki İstanbul şehir içinde 6lt yi geçmez. Polo ise aynı koşullarda tahminimce 4,5 civarları yakar.
 
Bu arada şöyle bir durum var... o eşimin eski polosunu hatırlamıyorum iç mekan kalitesi olarak lakin babamda da Polo var.. bir eski kasa... 1.2tdi ve 3 silindir... araç en boş versiyonu olsa gerek her yeri çok sert... yani konsol vs taş gibi... ama eşimin polosu 1.4 tdi comf. Ve iç mekan olarak gündüz ve gece kadar farklı .. tabi arada makyaj farkıda var... bu arada babamın kullandıgı 1.2 tdi, 1.4 e göre çok yumuşak... jant çapımında etkisi olabilir ama baya puf puf bir kasis performansı var.. arada kullanıyorum, baya ilginç geliyor o 1.2tdi :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: lkaytanci ve bt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...