KAPALI Ilk araba secimi e36

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uzun4343

Taklacı Güvercin
8
Ik araba olarak e36 kasa 3 serisi almayı düşünüyorum. Sürekli kullanacağım okula gidip geleceğim ailemi de gezdirecigim bi araç olacak. 318i düşünüyordum fakat dün v6 320i kullandım onun tadı da bi başka yakıt olarak sorun çıkarma olarak ve secim olarak yardımcı olurmusunuz

Hocam 320i v6 değil bi kere sıralı 6 onda bi anlaşalım :)
Onun dışında sana ne 320i ne de 318i öneririm. Bunların yerine 318is bakarsanız daha mutlu olursunuz. Temiz E36 bulmak için de baya bütçe lazım. Kısıtlı bütçeyle bulasilacak bi araba değil bana göre çünkü çok hor kullanılıyor.

E36'ya bulaşılmaması gerektiği konusunda hemfikirim. Alınası temizlikte olanlarının fiyatına zaten 5-6 yıllık araç da alınır. Özel merakınız yoksa bütçe ayırmaya değmez.

Aynı yıllarda üretilmiş Mercedes'lere yönelirseniz genel kullanıcı profili nedeniyle çok daha temizlerini bulabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla ülkemizde 80'li - 90'lı yılların Mercedes'lerinde bile yedek parça sıkıntısı yok.

Hevesinizi biraz kıracak iki mesaj yazılmış oldu ama maalesef durum bu :)

Hevesinizi erkenden kırmayın derim.Temiz bir E36 denk getirmek çok zor olsa da eğer tek kapı problem değilse 3 serisi Compact'larda işinizi görecektir.Hem temizleri bulunuyor hem de diğer BMW'lere oranla fiyatları çok düşük fakat ne yazıkki piyasamızca tutulmuyorlar.Sizin için bu faktör önemli değilse düşünülebilir.Şahsen bireysel olarak o paralara çıkabilsem düşündüğüm tek araç olurdu.HB Focus mk1 harici.:)

Hevesinizi erkenden kırmayın derim.Temiz bir E36 denk getirmek çok zor olsa da eğer tek kapı problem değilse 3 serisi Compact'larda işinizi görecektir.Hem temizleri bulunuyor hem de diğer BMW'lere oranla fiyatları çok düşük fakat ne yazıkki piyasamızca tutulmuyorlar.Sizin için bu faktör önemli değilse düşünülebilir.Şahsen bireysel olarak o paralara çıkabilsem düşündüğüm tek araç olurdu.HB Focus mk1 harici.:)

3 compactları forumda seven bi ben bi @bt var :D

Son düzenleme:
3 compactları forumda seven bi ben bi @bt var :D
Beni de alın beni de:p.Compact gerçekten de ülkemizde parasının değeri olan tek BMW.;)
Beyler burada bahsi geçen Compact kasa E36/5 olarak geçiyor diye biliyorum. Bir de ben E46/5 kasa severim, milletin en nefret ettiği kasa :D
Ama yıpranma konusunda @Mt.Akina ya katılıyorum. Compact kasaların hakikaten temizi bulunabilir. :) Aile gezdirme konusuna gelirsek, ben 3 kapılı Corsa C ile yedi sülalemi gezdiriyorum =) Yeter ki gezmek istesinler.

Beyler burada bahsi geçen Compact kasa E36/5 olarak geçiyor diye biliyorum. Bir de ben E46/5 kasa severim, milletin en nefret ettiği kasa :D
Ama yıpranma konusunda @Mt.Akina ya katılıyorum. Compact kasaların hakikaten temizi bulunabilir. :) Aile gezdirme konusuna gelirsek, ben 3 kapılı Corsa C ile yedi sülalemi gezdiriyorum =) Yeter ki gezmek istesinler.
@bt emin olun, her ikisinin de yeri benim için ayrı evet kime desem şu öcü gibi bakan en çirkin BMW mi diyor.Haklılar, bayağı çirkin ama ben onu çirkinliğinden değil ulaşılabilirliğinden tanıdım.:p:DBir diğer temiz örnek bu sefer E46/5'a araba satılmasın ben alayım diye kuruntu yapsam da param yok alabilecek olan alsın.Konu sahibi şunu alsın da buraya foto koysun yavv.:pAma ricam LPG takmasın.o_OKülahları değişuruk.:p
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...temiz-compact-recaro-koltuklu-489869018/detay

Son düzenleme:
@bt emin olun, her ikisinin de yeri benim için ayrı evet kime desem şu öcü gibi bakan en çirkin BMW mi diyor.Haklılar, bayağı çirkin ama ben onu çirkinliğinden değil ulaşılabilirliğinden tanıdım.:p:DBir diğer temiz örnek bu sefer E46/5'a araba satılmasın ben alayım diye kuruntu yapsam da param yok alabilecek olan alsın.Konu sahibi şunu alsın da buraya foto koysun yavv.:pAma ricam LPG takmasın.o_OKülahları değişuruk.:p
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...temiz-compact-recaro-koltuklu-489869018/detay
Bu ilandaki arabanın tecturkey de konusu vardı sanki :)

Net alınır, lpg'siz binilir.

Bu ilandaki arabanın tecturkey de konusu vardı sanki :)
O konuda pek bir bilgim yok ama konuyu okumak isterim, bu arada bu saydıklarımın nirvanası aşağıda.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ci-sahibinden-borusan-bakimli-509475609/detay
@bt @Mehmet @alfhonso
Tüm favori listemi paylaştım yarın teker teker gitsin.:D:D:p:D:pSon paylaştığım gerçekten hem klasik olabilecek hem de ağız tadıyla binilecek bir seçenek.192 bg'in 1300-1400 küsür kiloda kavrulduğunu deneyimlemek bence 45 bin tl'den daha değerli.Tek eksiği manuel değil.:D

Son düzenleme:
E36 ların kötü ününü biliyorum ama o paralar 206 yada duman makinesi corsa almak yerine iyi giden deri koltuklu arada bi eğlendiren daha konforlu bi araba sahibi olacağımı düşünerek bu araca niyetlendim. Bi tanıdığım 320i almış 8 ayda sadece yağ değişimi için gittim sanayiye dedi uzun yolda 30 kuruş yakıyor diyince e 6silindir bide bu araca yinelemek elde degil

İlk araba olarak böylesi eski ve pahalı bir otomobili seçmek, sizin sürüş hayatınızı erken bitirebilir. Malumunuz bu tip arabaların her vidasına bayağı bir para sıkışıyor. Gönül rahatlıyla İstanbul Ankara yapayım cesareti vermiyor...

Kesinlikle focus mk1 2.0 . Benzin sanayi pahalı görülürse 1.6 sı da olur hb kasa. 2004 fiestalar da öğretici ve keyifli bi arabadır. İlk araba olarak e36 hem uzun park etme çevreye hakimiyet zor hem arkadan itiş. İkisini de kullanan biri olarak focus daha ele oturuyor ist gibi bi yerde. Geniş yollar ve yüksek süratlare çıkıldıkça e36 kendini ifade etmeye başlıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...