Selamlar İstanbul’da yaşıyorum yazlık lastik kullanıyorum ancak kış için kışlık lastiğe gerek var mı sizce? Bazıları dört mevsim al geç zaten kış olmuyor İstanbulda, olsa da 2-3 gün oluyor o günlerde de aracı çıkarmazsın diyor. Ne düşünüyorsunuz?
hava genelde 7 derece altında oluyor aralık-ocak-şubat döneminde. 0'a kadar belki dört mevsim işe yarar ama daha altına indiği vakit kışlık daha iyi olur. Kar yağdığı vakit de aracı kullanıyorsanız kışlık şart. Bide halihazırda yazlık varken ve henüz bitik durumda değilse dört mevsim almak saçma olur. Sonuçta dört mevsimin olayı lastik sök-tak masrafından kurtarmaktır. O yüzden yazlıklar çöp olana kadar kışlık almak daha doğru olur.Selamlar İstanbul’da yaşıyorum yazlık lastik kullanıyorum ancak kış için kışlık lastiğe gerek var mı sizce? Bazıları dört mevsim al geç zaten kış olmuyor İstanbulda, olsa da 2-3 gün oluyor o günlerde de aracı çıkarmazsın diyor. Ne düşünüyorsunuz?
Evet hocam o kadarını biliyorum da dört mevsim lastik 12 ay kullanıldığı için ve tam anlamıyla kışlık olmadığı için yolda Allah muhafaza kayar, eder, yokuşta sarar falan diye düşündüm. Hali hazırda yazlığım var yeni, bir de kışlık alayım düşüncesindeydim bu nedenle.Kış lastiği kar lastiği demek değildir, bu ilde sürekli kar yağmasa dahi sıcaklıklar kışın sıklıkla 10 derecenin altına iniyor. Bu dereceden itibaren yaz lastikleri artık iş yapamamaya başlar ve normalden fazla aşınır, çatlama yapar. Bu şartlarda artık kış lastikleri çalışır duruma gelir.
4 mevsim İstanbul için mantıklıdır ancak her şeyi iyi yapmasını beklememelisiniz. Eğer sakin bir sürücüyseniz, lastik depolamak istemiyorsanız, beklentinizde çok yoksa kaliteli bir 4 mevsim lastik kesinlikle işinizi görecektir. Ancak yaz lastiğiyle kışın idare edemezsiniz. İstanbul trafiği kışın en çok bundan çekti, karda kışta yaz lastiğiyle gezen düşüncesizler yüzünden trafikte sürekli sıkıntılar yaşandı.
Haklısınız hocam ben de o nedenle kışlık düşündüm. Yazlıklarım yeni çünkü Ağustosta aldım. Bridgestone aldım, kışlığı da bridgestone düşünüyorumhava genelde 7 derece altında oluyor aralık-ocak-şubat döneminde. 0'a kadar belki dört mevsim işe yarar ama daha altına indiği vakit kışlık daha iyi olur. Kar yağdığı vakit de aracı kullanıyorsanız kışlık şart. Bide halihazırda yazlık varken ve henüz bitik durumda değilse dört mevsim almak saçma olur. Sonuçta dört mevsimin olayı lastik sök-tak masrafından kurtarmaktır. O yüzden yazlıklar çöp olana kadar kışlık almak daha doğru olur.
Fiyat farkı olursa Lassa snoways era yada competus winter da düşünebilirsin aracın suv yada otomobil seçeneğine göre. Zorlu koşullarda mükemmel iş çıkardığına kefil olduğum bir lastik. Birde enteresan şekilde Petlas Explero w671 in de kış becerilerine şahit oldum. Kış şartları ülkemizde kısa sürdüğü için ekonomik f/p alternatif ürünlere yönelinebilir.Haklısınız hocam ben de o nedenle kışlık düşündüm. Yazlıklarım yeni çünkü Ağustosta aldım. Bridgestone aldım, kışlığı da bridgestone düşünüyorum