İstanbulda kışlık lastik gerekli midir?

MercimekKöftesi

Onur
Senkromeççi
26
Marka
Renault
Selamlar İstanbul’da yaşıyorum yazlık lastik kullanıyorum ancak kış için kışlık lastiğe gerek var mı sizce? Bazıları dört mevsim al geç zaten kış olmuyor İstanbulda, olsa da 2-3 gün oluyor o günlerde de aracı çıkarmazsın diyor. Ne düşünüyorsunuz?

İlla bir lastik alınacaksa bence de 4season alınabilir ama kaliteli bir şey :)

Continental AllSeasonContact 1/2
Bridgestone Turanza All Season 6
Hankook Kinergy 4S2
Michelin CrossClimate 2/3
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3
Pirelli Cinturato All Season Plus
Pirelli Powergy All Season SF
Laufenn G Fit 4S

Kış lastiği kar lastiği demek değildir, bu ilde sürekli kar yağmasa dahi sıcaklıklar kışın sıklıkla 10 derecenin altına iniyor. Bu dereceden itibaren yaz lastikleri artık iş yapamamaya başlar ve normalden fazla aşınır, çatlama yapar. Bu şartlarda artık kış lastikleri çalışır duruma gelir.

4 mevsim İstanbul için mantıklıdır ancak her şeyi iyi yapmasını beklememelisiniz. Eğer sakin bir sürücüyseniz, lastik depolamak istemiyorsanız, beklentinizde çok yoksa kaliteli bir 4 mevsim lastik kesinlikle işinizi görecektir. Ancak yaz lastiğiyle kışın idare edemezsiniz. İstanbul trafiği kışın en çok bundan çekti, karda kışta yaz lastiğiyle gezen düşüncesizler yüzünden trafikte sürekli sıkıntılar yaşandı.

Selamlar İstanbul’da yaşıyorum yazlık lastik kullanıyorum ancak kış için kışlık lastiğe gerek var mı sizce? Bazıları dört mevsim al geç zaten kış olmuyor İstanbulda, olsa da 2-3 gün oluyor o günlerde de aracı çıkarmazsın diyor. Ne düşünüyorsunuz?
hava genelde 7 derece altında oluyor aralık-ocak-şubat döneminde. 0'a kadar belki dört mevsim işe yarar ama daha altına indiği vakit kışlık daha iyi olur. Kar yağdığı vakit de aracı kullanıyorsanız kışlık şart. Bide halihazırda yazlık varken ve henüz bitik durumda değilse dört mevsim almak saçma olur. Sonuçta dört mevsimin olayı lastik sök-tak masrafından kurtarmaktır. O yüzden yazlıklar çöp olana kadar kışlık almak daha doğru olur.

Kış lastiği kar lastiği demek değildir, bu ilde sürekli kar yağmasa dahi sıcaklıklar kışın sıklıkla 10 derecenin altına iniyor. Bu dereceden itibaren yaz lastikleri artık iş yapamamaya başlar ve normalden fazla aşınır, çatlama yapar. Bu şartlarda artık kış lastikleri çalışır duruma gelir.

4 mevsim İstanbul için mantıklıdır ancak her şeyi iyi yapmasını beklememelisiniz. Eğer sakin bir sürücüyseniz, lastik depolamak istemiyorsanız, beklentinizde çok yoksa kaliteli bir 4 mevsim lastik kesinlikle işinizi görecektir. Ancak yaz lastiğiyle kışın idare edemezsiniz. İstanbul trafiği kışın en çok bundan çekti, karda kışta yaz lastiğiyle gezen düşüncesizler yüzünden trafikte sürekli sıkıntılar yaşandı.
Evet hocam o kadarını biliyorum da dört mevsim lastik 12 ay kullanıldığı için ve tam anlamıyla kışlık olmadığı için yolda Allah muhafaza kayar, eder, yokuşta sarar falan diye düşündüm. Hali hazırda yazlığım var yeni, bir de kışlık alayım düşüncesindeydim bu nedenle.

hava genelde 7 derece altında oluyor aralık-ocak-şubat döneminde. 0'a kadar belki dört mevsim işe yarar ama daha altına indiği vakit kışlık daha iyi olur. Kar yağdığı vakit de aracı kullanıyorsanız kışlık şart. Bide halihazırda yazlık varken ve henüz bitik durumda değilse dört mevsim almak saçma olur. Sonuçta dört mevsimin olayı lastik sök-tak masrafından kurtarmaktır. O yüzden yazlıklar çöp olana kadar kışlık almak daha doğru olur.
Haklısınız hocam ben de o nedenle kışlık düşündüm. Yazlıklarım yeni çünkü Ağustosta aldım. Bridgestone aldım, kışlığı da bridgestone düşünüyorum

Ben tercihen en iyi kış lastiğiyle bile karda arabamı çıkarmayı aklımdan geçirmiyorum etraftaki lastiksizlerden dolayı. Ancak kapıda duran arabanın acil bir durumda en iyi şekilde işini yapabilmesine de takıntım olduğundan kışlık kullanıyordum. Yoksa iyi bir 4 mevsim de iş görür bilinçli kullanırsanız. Ama uzun yola falan çıkıyorsanız yazın bile serin olan şehirler arası yollar kışın aşırı soğuk olacağı için buzlanma ihtimali falan çok yüksek oralarda yine kışlığa ihtiyaç var

Haklısınız hocam ben de o nedenle kışlık düşündüm. Yazlıklarım yeni çünkü Ağustosta aldım. Bridgestone aldım, kışlığı da bridgestone düşünüyorum
Fiyat farkı olursa Lassa snoways era yada competus winter da düşünebilirsin aracın suv yada otomobil seçeneğine göre. Zorlu koşullarda mükemmel iş çıkardığına kefil olduğum bir lastik. Birde enteresan şekilde Petlas Explero w671 in de kış becerilerine şahit oldum. Kış şartları ülkemizde kısa sürdüğü için ekonomik f/p alternatif ürünlere yönelinebilir.

Telefon alınca bile kılıfıydı, ekran koruyucusuydu bir ton koruyacağız diye uğraşıyoruz. Araba dediğin kolay alınmıyor, yeri kolay da doldurulmuyor. Vurduğunda masrafı kolay ödenmiyor. Lastik maliyetinden kaçıp yahut değişim zahmetinden üşenip iş yapmamak lazım.