Kapının önünde yatan arabaya ne yapılmalı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

szgingrbz

Senkromeççi
4
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Babam yurt dışında çalışmaya gitti. 1 sene sonra falan ancak gelebilir. Benim de ehliyetim yok ve araba kapının önünde yatmak zorunda kalıcak. Bu arabayı 2-3 günde bir 5-10 dk çalıştırmam yeterli midir ? Yoksa mahalle arasında tur atmam lazım mıdır ?
Not: Bu arada araba 2011 Peugeot Partner Tepee Dizel

Son düzenleme:
Ehliyet yoksa tur atıp başına bela alma dostum , yakalanırsan 3.000'e yakın ceza var .

Yinede lastikler arada bir dönse iyi olur. Birde akü zayıf değilse havada çok soğuk değilse 2-3 güne gerek yok haftada bir yeterli olur sanırım .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haftada bir mahalledeki markete git ara yolları kullan, ana caddeye kesinlikle çıkma, ve mahalleden de dışarı çıkma, turbo yağlaması için aracı ilk çalıştırdığında ve istop edeceğin zaman 2 dakika kadar rölantide tut.Tez zamanda hayırlısıyla baban gelir umarım.

Ehliyet yoksa tur atıp başına bela alma dostum , yakalanırsan 3.000'e yakın ceza var .

Yinede lastikler arada bir dönse iyi olur. Birde akü zayıf değilse havada çok soğuk değilse 2-3 güne gerek yok haftada bir yeterli olur sanırım .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim değerli yorumun için. Zaten Adana gibi sıcaktan kavrulan bir memlekette yaşadığımız için soğuktan dolayı bir sorun çekeceğimizi zannetmiyorum. Ben de dediğiniz gibi mahalle arasında turlama taraftarı değilim. Ama hiç değilse ayda bir ileri geri yapmayı düşünüyorum.

Haftada bir mahalledeki markete git ara yolları kullan, ana caddeye kesinlikle çıkma, ve mahalleden de dışarı çıkma, turbo yağlaması için aracı ilk çalıştırdığında ve istop edeceğin zaman 2 dakika kadar rölantide tut.Tez zamanda hayırlısıyla baban gelir umarım.

Bence ehliyetin yoksa tur falan atma. Lastiklerin mutlaka dönmesi gerekiyorsa ileri geri al ki o da riskli. Mahallede tur atarken yanlışlıkla birini falan ezersen Allah korusun çok daha büyük dertlerin ve vicdan azabın olur. Bırak lastikler kalsın yeniler geçersin.

Ayrıca ehliyeti olmayan birine yanında kimse olmadan mahallede turatma tavsiyesi uygun bir tavsiye değil burada.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Arabaya dokunmanın anlamı yok. Akü kutup başını sök. Öyle 1 sene kalsın. Baban gelince çalıştırmadan evvel anahtarla kapıyı acar, kaputu açıp yağına suyuna bakıp kontağı versin. Ehliyeti olan biri yoksa dokunma.

1-2 haftada bir çalıştırıp motor ideal çalışma sıcaklığına gelene kadar bekleyebilirsin, ara sıra da yerinden oynatman yeterli

Dizel araba, ehliyetin yok hiç bulaşma bence. Isıtması problem ısınmadan kapattıgında ki vereceğin uzun vadede bir takım zararlar problem. Akü kablolarını sökebilirsiniz. 1 yıldan hiç bir şey olmaz. Lastikleri dert ediyorsan basınclarını 40-45 arasında tut bel vermez. Bulabilirseniz kapalı garaj en güzeli, hem yağmurdan hem güneşten korunmuş olur güneşte kalan arabanın her triminden ses gelir uzun vadede haberiniz olsun piyasa arabası satın ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...