HABER Ken Block ve 1400 beygirlik Mustang

aliserdar

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
143
104
1,085
28
Yaşamına 1965 model bir Mustang olarak başlayan bu otomobil Ken Block ve Hoonigan ekibinin ellerinde gayet ilginç bir proje haline geldi. Gymkhana 7‘de izlediğimiz Mustang’in motoru Roush tarafından sağlanan 6.7 litrelik bir V8’di. Motor standart olarak 845 hp ve 975 Nm tork gibi inanılmaz olan değerleri kendine özel 4 çeker sistemi ile yere aktarmaktay”dı”.

Günümüze gelirsek, metanol kiti ile birlikte çift turbo takılan motor 1400 hp üretmekte. Ken Block’a göre şu ana kadar sürdüğü hem en zevkli hem de en korkutucu otomobil Hoonigan takımının elinden çıkan Mustang olmuş.

Gymkhana serisi garajında daha fazla güce sahip otomobillere sahip olmanın yanında geçen yıl ortaya çıkan 1978 model 333 hp’lik Ford Escort Mk2 RS gibi özel otomobillere de sahip. Ayrıca yer seviyesinde bulutlar üretebilen ’65 Mustang yeni bir direksiyona sahip.



Ken Block’un açıklamalarına göre önümüzdeki günlerde Hoonicorn v2 yani 1400 hp’lik Mustang çeşitli testlerden geçecek. Daha ileri bir tarihte ise otomobili yeni bir Gymkhana’nın başrolünde görme ihtimalimiz yüksek.

Geçen ay içinde 600 hp’lik Ford Focus RX ile New York‘ta çekimleri yapılmış olan Gymkhana’yı da hatırlatmakta fayda var.

Ken Block’un marshmallow pişirme yöntemini merak ediyorsanız…


1400 hp’lik canavarın fotoğraflarına ise aşağıda göz atabilirsiniz.

1 arasında 9










Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
  • Beğeni
Tepkiler: emre16
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım