AÇIK Kia Sportage vs VW Tiguan

diablo1905

Profesör
17 Şub 2020
412
998
2,195
İstanbul
Marka
Alfa Romeo
Herkese selamlar,

Bir kararsızlık durumundayım. Henüz 19000 km de doluluğu fena olmayan Kia Sportage aracım var. Bir önceki ve makyajlı kasa. Garantisi de devam eden temiz bir araç. BMW X1 ( 19 ve üzeri ) , BMW 2 Grandcoupe, daha da ilerisi için Mercedes GLB veya yeni kasa BMW X1 gibi isteklerim var. Günden güne sadece hayal olarak kalacak gibi duruyor da neyse. Işte bu sürekli artan piyasada premium olmayan araçlar daha yavaş artıyor ve aradaki makas iyice açılıyor.

Şimdi bu durumda basamak olması için bir araç düşünüyorum VW Tiguan'i. Makyajlı olan 20 ve 21 üstü tam emin değilim ve Life paket. Boş paket yani. Mevcut piyasa durumunda 200.000 - 250.000 üstüne eklemem gerekecek gibi duruyor. Benim istegim de maksimum 150.000 eklemek.

E tabi doğal olarak daha boş bir araç oluyor. Bazılarının kilometresi de daha yüksek oluyor. Tasarımı da göreceli tabi ama artık yüzü iyice eskidi ve çok sıradan bir araç bence. Artık eskidigini iyice belli ediyor model olarak daha yeni olsa bile. Motoru güzel 1.5 TSI ve muhtemelen yalıtım vs de iyidir.

Bu durumda sizce bu faiz oranlarıyla hele böyle bir maceraya girmeye gerek var mıdır? Liste fiyatı 1.050.000 olan araca zaten temiz 2. elleri en az 75.000 - 100.000 ekleyip satmaya çalışıyor. Yani Tiguan o kadar para eklemeye değecek kadar fark yaratır mı amacım onu basamak olarak 1 - 2 sene kullanmak olsa da ?

Not: Araçları gözünüzde canlandırmaniz için temsili fotolarını ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • images-4.jpeg
    images-4.jpeg
    47.7 KB · Görüntüleme: 0
  • 2021_Volkswagen_Tiguan_Life.jpg
    2021_Volkswagen_Tiguan_Life.jpg
    873.3 KB · Görüntüleme: 0

racer

Sedat
Profesör
27 Eyl 2021
222
349
1,085
29
ankara
Marka
Ford
İnsanlar araçlara ulaşmakta gittikçe zorlanıyorlar ve sürekli daha fazla para vermeleri gerekiyor. Zaman ilerlediğinde fiyatı uçurum olmuş bir tiguan ı satmak sportage dan çok daha kolay olacaktır. İnsanlar öyle ya da böyle pahalı da olsa vw araçlar alıyorlar. Fakat o kadar para verdikten sonra kia almam diyen kişi sayısı çok fazla. Yani kia tarzı markaların araçları pahalandıkça alıcı kitlesi git gide azalmaya başlıyor. Sırf nu sebepten dolayı bile tiguan a geçilir bence... günümüzde işin yatırım boyutu oldukça önemli
 
Son düzenleme:

diablo1905

Profesör
17 Şub 2020
412
998
2,195
İstanbul
Marka
Alfa Romeo
İnsanlar araçlara ulaşmakta gittikçe zorlanıyorlar ve sürekli daha fazla para vermeleri gerekiyor. Zaman ilerlediğinde fiyatı uçurum olmuş bir tiguan ı satmak sportage dan çok daha kolay olacaktır. İnsanlar öyle ya da böyle pahalı da olsa vw araçlar alıyorlar. Fakat o kadar para verdikten sonra kia almam diyen kişi sayısı çok fazla. Yani kia tarzı markalar
Haklısınız bence de. Benim herhangi bir marka fanatikligim yoktur. Sadece Alfa Romeo'ya ayrı ilgim var. Objektif gözle bakıp hatta binip test edince asla boş ve daha yüksek km bir Tiguan'in, daha dolu ve daha düşük km bir Sportage'dan günümüz fiyatlarında asla 200.000 fazla edecek artısı olmadığını düşündüm ve hatta deneyimledim. Totalde belli disiplinlerde evet daha iyi araçtır ama o fark edecek kadar degil.

Dönüp dolaşıp sizin dediğinize yani piyasa işine geliyorum ben de. Normalde uzun süre binici olsam kesinlikle aklıma asla yatmayan bir değişim olur.

Ekleme olarak yineliyorum, çünkü herhangi bir fanboy gelir şimdi onunla konuyu dağıtıp muhatap olmak istemediğim için; Tiguan daha iyi bir araç bir çok noktada ( bagaj kullanımı, benzinli motoru, yalıtımı, belli noktalarda malzeme kalitesi vs ) ama o fark edecek kadar değil diye düşünüyorum. Tasarım (şahsi görüş), donanım, şanzıman ( belki eşittir), yürütme maliyeti konusunda da dezavantajli oluyorum. Işte aklımı karıştıran en büyük konu da bu.
 
Son düzenleme:

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
İşin aslı Kia gerçekten çok büyük bir atılım yaptı. Özellikle elektrikli araç arenasına safkan elektirkli araç üreticileri hariç, Hyundai ile birlikte muhtemelen en hızlı girip, an itibariyle de en başarılı araçları üreten marka deniyor. Ben Hollanda da yaşıyorum ve geçen yıl itibariyle VW yi satış rakamları olarak ilk defa geçip, en çok tercih edilen marka oldular … ancak markalaşmak zaman alan bir şey.. VW de o markalaşmayı hemen yapmadı…. Haliyle insanlar hep bir “o kadar paraya kia mı?” diyorlar … bunda Kia nın artık çokta ucuz olmamasının nedeni de yok değil….

Ben de farklı bir motivasyon ile SUV denemek, biraz da onlarla yol yapmak istiyorum. Bahsettiğiniz segmetteki araçları baya inceldim, gidip görüp, sürmesem bile bir fikir sahibi oldum.

Biraz VW ve grubundan sıkılmam neticesinde (olumsuzluklarından değil, hep o gruptan araba kullanmam ile alakalı) grubu dışarda tutarak, C segment suv lar içinde benim nazarımda en mantıklı araçlar C5 Aircross ve 3008 oldu.. Premium lar içinde de (GLB yi incelemedim lakin bütçemin üzerinde) XC40 çok açıdan daha çok beğenilen bir araç (X1, X2, Q2 ye göre) … tabiki Türkiye dinamiklerinde motorlar, dizel seçimleri vs de önemli… bütçemi de aşacak olsam heralde bir GLC alıp defreti kapatırım diye düşünüyorum…

Bildiğim kadarıyla hem C5 hem 3008 Türkiyede de gayet kabul gören araçlar … yüzü eskimiş Tiguan ın “kaliteli sıkıcılığına” tercih edilebilirler
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım