Kn kutu ici hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
30
Marka
Yok
Merhaba,
İki aracimda da kn kutu ici filtre bulunmakta, birisinin cekisi cok dustugu icin temizledim ve cikan kir inanilmazdi, eskiden gaza %50 bastigimda dahi yurumeyen araba %10 gazla deli gibi gitmeye basladi, babam ne yaptin oglum yazilimi mi sildirdin diyordu, hatta eski hantalligina alistigim icin artik yanlayamayan araba, yanlarken gazi fazla verdigim icin spin atip arabayi hafiften bariyere surttum temizligi kn temizlik kiti ile yaptim, once saga sola vurdum filtreyi, icinden kirler dokuldu, sonra soguk basincsiz su ile yikadim, temizleme spreyini siktim bol bol, yeniden duruladim iki yonde, sonra sac kurutma makinesi ile toplam 10 saniye tutarak hafif kuruttum, kurumaya biraktim, ertesi gun yagini sikarak taktim, ve sonuc iyi. Temmuz ayinda temizlemistim, 7-8 bin km olmustu heralde.

Temizlik sirasinda filtrenin yeterince temizlenmedigini dusunup, internette sakin yapmayin dedikleri seyleri diger aracimdaki filtrede yaptim once icindeki kiri biraz dokeyim dedim, duruladim, spreyi sikip 10 dk bekledim, tekrar duruladim, aga yok, kir icinde, daldim yumusak fircayla, firca simsiyah oldu, yikamadan sonra bile siyah olan filtre gri oldu, su an da kurumaya biraktim. En son temmuz ayinda temizledim, 7-8 bin km olmustur anca.

Sizce zarari olmus mudur bu yapmayin dediklerini yaparak?
Not: 1.4 tsi filtresiz gezince efsane ses cikartiyor yahu

https://i.hizliresim.com/1GOmWN.jpg

https://i.hizliresim.com/LO57zZ.jpg

Bu arada, canimi sikmadi desem yalan olur...

Bi tane yeni far parasi kacinca akillandim.

Hepsi kn in sucu, dava acicam :D

Son düzenleme:
filtre niye takıyosunki takma bende filtre yok mesela akışmetreden veriyorum havayı bide aşşağı verdim boruyu sis farının oraya tamamdır

filtre niye takıyosunki takma bende filtre yok mesela akışmetreden veriyorum havayı bide aşşağı verdim boruyu sis farının oraya tamamdır
Hic mi filtre yok? Baska forumdan birinin bana yazdigi:

Filtreye zarar vermeyi bilmem ancak aracınızla filtresiz gezdiyseniz aracınız daha çok zarar görecektir.
Hava filtresinden içeri alınan tozlar zamanla pistonlarda ve yataklarda çizik oluşturararak aracınızın yağ yakmasına sebep olacaktır.Şimdi sıkıntı olmasa da aracınızın ömründen biraz yemişsiniz.

Bende de temizlik yaptıktan sonra gaz tepkisi bir güzelleşmişti, aynen dediğiniz gibi de tonla pislik çıkıyor. Bütün arı bile çıkardım içinden :)

Geçmiş olsun çok. Bi ustam var Manavgatta yanlarken arabayı Perte çıkar gel sıfırdan yapayım bir kuruş almam der. İyi adam seviyorum :D

Hic mi filtre yok? Baska forumdan birinin bana yazdigi:

Filtreye zarar vermeyi bilmem ancak aracınızla filtresiz gezdiyseniz aracınız daha çok zarar görecektir.
Hava filtresinden içeri alınan tozlar zamanla pistonlarda ve yataklarda çizik oluşturararak aracınızın yağ yakmasına sebep olacaktır.Şimdi sıkıntı olmasa da aracınızın ömründen biraz yemişsiniz.
Lan ne filtresi ben manifoldsuz geziyorum

Far isi cozuldu, kaskodan sadece far degisimi talep etmistim. Tampona islem istemedim. Bmw logolu far 2500+kdv, logosuz orijinal(hella) 1500+kdv idi, logosuz olsun hasar kaydi cok cikmasin istedim(logo olunca ne degisiyosa). Far yikama saglammis. Tampon sokuldu islem yapilirken, far biraz geriye gitmis, one cekildi, 100 lira aldilar sadece iscilige, kasko verecek zaten o parayi. Goturdugum yer kaskodan aliyoruz gecirelim bari moduna girmemis, hatta fazla uyguna yaptilar isciligi, fari kasko sirketi gonderdi zaten. Rotus icin para almayalim yapalim dediler, ben artik ölücülük olmasin diye yaptirmadim, bide arabayi yikayacaklardi, yikatmadim. Simdi arabayi yikayip rotus yapacagim. Gittigim yer tanidikti, memnun kaldim, konya yolu borusan in karsi tarafinda opet var, onun icinde, kost otomotiv, tavsiye ederim forum uyelerine. Bu isi de ucuz atlatmis oldum :)

Far isi cozuldu, kaskodan sadece far degisimi talep etmistim. Tampona islem istemedim. Bmw logolu far 2500+kdv, logosuz orijinal(hella) 1500+kdv idi, logosuz olsun hasar kaydi cok cikmasin istedim(logo olunca ne degisiyosa). Far yikama saglammis. Tampon sokuldu islem yapilirken, far biraz geriye gitmis, one cekildi, 100 lira aldilar sadece iscilige, kasko verecek zaten o parayi. Goturdugum yer kaskodan aliyoruz gecirelim bari moduna girmemis, hatta fazla uyguna yaptilar isciligi, fari kasko sirketi gonderdi zaten. Rotus icin para almayalim yapalim dediler, ben artik ölücülük olmasin diye yaptirmadim, bide arabayi yikayacaklardi, yikatmadim. Simdi arabayi yikayip rotus yapacagim. Gittigim yer tanidikti, memnun kaldim, konya yolu borusan in karsi tarafinda opet var, onun icinde, kost otomotiv, tavsiye ederim forum uyelerine. Bu isi de ucuz atlatmis oldum :)
O tip ustalar ölmemiş demek ki. Geçmiş olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...