Lacetti Triger Değişim Sorusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zun1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zun1

Düz Yol Gazcısı
2
Arkadaşlar selam. Aracım 2005 Chevrolet Lacetti 1.6 motor. Aracın triger seti 2016 yılında ve 136 bin km'de iken değişmiş. Araç şu an 174 bin km'de. Trigeri değiştirmek gerekir mi? Öğrenciyim maddiyat dolayısıyla şu an para ayıramıyorum aracı kullanmaktan da korkuyorum açıkcası. Sizce değiştirene kadar arabayı kullanmamalı mıyım? Yoksa biraz daha idare eder mi, bunu anlamanın bir yolu var mıdır?

40.000 km triger değişimi için normalde çok düşük bir aralık. Alfa Romeo'da filan bu kadar kısa aralık var diye biliyorum. Genelde 90k, nadiren de 60k km ömür biçerler. Bir ara yetkili servisten bilgisini alırsanız daha doğru olur.

Genelde 90-120 bin aralığı verilir değişime ama sizinkinin yıl olarak ömrü dolmuş. Değişmesi gerekli.

Genelde 5 sene 100.000 km ömür biçilir araçların triger kayış aksamına , bu markadan markaya değişir ama ortalamada durum budur. Chevi ne demiş ömrüne bilmem trigeri anlama yoluda çok sağlıklı değil , bakın dişlerini görüyorsanız parçalanma yoksa derin çatlaklar yoksa seçim sizin kullanın yada kullanmayın çünkü triger şans işi :)