Lastik hamuru ve patlama ilişkisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atoprak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atoprak

Aydın
Panpa
1,589
Marka
Yok
Arkadaşlar merhaba,

Lastik patlaması durumunu hayatımda çok fazlaca yaşamadım, ancak son 2-3 ayda iki kere yaşadım.
İkisinde de irice vida çıkarttılar lastikten.. Genellikle 3ncü köprü yolu ve sabahlarıda sahil yolunu kullandığım oldukça akıcı nispeten (İstanbulda ne kadar olabilirse) inşaat alanlarından uzak güzergahlarda kullanıyorum aracı...

Lastiklerim araç üzerinde gelen Dunlop Sport Blue Response... aracın KM si 51k...
Evet KM az değil ... ama sanırım benden önceki sahibi biraz kış lastiğide kullanmış.. durumları öyle çok kötü değil... MM ölçücem bir ara... ama frende ve tutuşta önemli bir problem yok ... aşınma ve eskimeye bağlı gürültü seviyeside yüksek değil.

Bir arkadaşım lastik hamuru eskiyince lastiğe yabancı cisimlerin girişinin daha kolay olduğunu.. patlamaların bundan olabileceğini iletti...

Aracı zaten yoğun kulanıyorum ... Bayramı takibende uzun yola çıkacağım... amacım döndükten sonra, son bahar gibi lastik değişmekti .. ama acaba önceye mi çeksem bilemedim...

Sizce bu patlamalar lastiğin durumu ile ilgili olabilir mi ?

Lastiğin kullanım ömrü ortalama 5 yıldır..Bu süreden sonra içerisindeki maddeler mukavemetini kaybeder

Son düzenleme:
Lastiğin kullanım ömrü ortalama 5 yıldır..Bu süreden sonra içerisindeki maddeler mukavemetini kaybeder

Lastik üretim tarihi 2015 yılı .. o yüzden hamurun mukavemetini kaybetmesi pek olası değil lakin km ye bağlı olarak direncin azalması veya yanakların yumuşamasından dolayı daha kolay girebilir böyle cisimler gibi geliyor ama emin olamadım ... lastikçiye gidip sorsam "tabi abi, lastikler bitmiş... tak şunları, sonra istersen kapan dan geç bişi olmaz" motivasyonuna girebileceklerinden onlarada güvenmiyorum :)

Yol uzun, bagaj dolu, arabada çocuk falan varken o lastiği değiştirmek büyük külfet olur ..

Lastik üretim tarihi 2015 yılı .. o yüzden hamurun mukavemetini kaybetmesi pek olası değil lakin km ye bağlı olarak direncin azalması veya yanakların yumuşamasından dolayı daha kolay girebilir böyle cisimler gibi geliyor ama emin olamadım ... lastikçiye gidip sorsam "tabi abi, lastikler bitmiş... tak şunları, sonra istersen kapan dan geç bişi olmaz" motivasyonuna girebileceklerinden onlarada güvenmiyorum :)

Yol uzun, bagaj dolu, arabada çocuk falan varken o lastiği değiştirmek büyük külfet olur ..

Lastiğin tarihi yeni, ortalama lastik ömrünun 50.000 km olduğunu varsayarsak (Tabi kullanım alışkanlıkları kaynaklı süre kısalabilir)
Yaşadığınız problem lastiğin vadesini tamamlamış olduğundan olabilir..Geriye zaten lastikte üretim problemi olması dışında başka bir şey kalmıyor :)

Son düzenleme:
Arabayı yola bağlayan şey lastik e dediğiniz gibi arabada da can taşiyorsunuz bütçeyi fazla zorlamiyorsa bence değiştirin lastikler hem uzun yol yapacam demişsiniz yoldayken bi sıkıntı çıkarırsa daha çok uğraştırır en iyisi yoldan önce yeni lastik almak bence.

Arabayı yola bağlayan şey lastik e dediğiniz gibi arabada da can taşiyorsunuz bütçeyi fazla zorlamiyorsa bence değiştirin lastikler hem uzun yol yapacam demişsiniz yoldayken bi sıkıntı çıkarırsa daha çok uğraştırır en iyisi yoldan önce yeni lastik almak bence.

Evet, öyle yapıcam. Ben aslında ekstra hassasımdır bu lastik konsunda, malum can taşıyoruz ve aslında ben güzergahım gereği ve imkanım dahilinde aracımıda genellikle ortalamanın üzerinde hızlarda kullanıyorum...

Haftasonu veya gelecek hafta başında değiştiricem ve yola öyle çıkacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...