Lastik Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semihgull

Profesör
94
Arkadaşlar 2004 Partner aracım var. Şuan üzerinde olan lastiklerde aman aman bir sıkıntım yok. Fakat yüzeyde ufak yarıklar tamda yarık değil tuhaf bir halde dişler yerinde ama gel gör ki iç rahat etmiyor. Lastik almak istiyorum. Antalya'da yaşıyorum. Kar kış gören birisi değilim. Gidersem 10. 12. Ay arası 1 defa İstanbul'a gidiyorum. Çıkma alsam bir dert almasam bir dert bana uygun bir lastik önerir misiniz? Sesi falan önemsiz benim için zaten arabada izolasyon namına bir şey yok. :D

Size anladığım kadarı ile sıcak ile baş edebilecek, kışında işini görecek bir lastik lazım, rica etsem aracınız ya lastik ebadını ya da tam marka modelini söyler misin?

Partner 2004 Model 1.9D
185/65/15 Şuan ki lastik ebadı.
Beni anlamışsınız. Bunların yanında bazı şeylerden feragat edip bütçemi de zorlamaması lazım. Tabii Fiyatlar hakkında pek bilgim yok ama rica sadece.

Hocam halihazırda yatan kış lastikleriniz yoksa bence en uygun çözüm 4 mevsim lastiği almanız olur. Benim GoodYear Vector4Seasons Gen2 kullanıyorum ve memnunum ama size pek gelmez, çünkü kış koşullarına daha yatkın bir lastik. Sizin için Michelin CrossClimate öneririm. Gayet güzel yaz performansı var. Kışın da size ayrı lastik aldırmaz, kış için geçerli 3PMSF sertifikası var, istediğiniz yola gidebilirsiniz. Çevirseler de başınız ağrımaz. Pahalı bir lastiktir ama karşılığında sizi kış lastiğinden kurtarır. Antalya'da normalde gerek yok ama valilik işgüzarlık yapıp senede 1 ay Antalya'da da kış lastiği zorunlu diye bir karar alarak trafikte uygulatırsa mağdur olma ihtimaliniz her zaman var. :)

Edit: Daha uygun fiyatlı 4 mevsim lastikleri de var ama kullanıp deneyimlemediğim için öneremedim. Sava vb. markaları da araştırabilirsiniz ama yaz performansı benim kafamda ciddi tereddüt oluşturur.

Son düzenleme:
Hocam halihazırda yatan kış lastikleriniz yoksa bence en uygun çözüm 4 mevsim lastiği almanız olur. Benim GoodYear Vector4Seasons Gen2 kullanıyorum ve memnunum ama size pek gelmez, çünkü kış koşullarına daha yatkın bir lastik. Sizin için Michelin CrossClimate öneririm. Gayet güzel yaz performansı var. Kışın da size ayrı lastik aldırmaz, kış için geçerli 3PMSF sertifikası var, istediğiniz yola gidebilirsiniz. Çevirseler de başınız ağrımaz. Pahalı bir lastiktir ama karşılığında sizi kış lastiğinden kurtarır. Antalya'da normalde gerek yok ama valilik işgüzarlık yapıp senede 1 ay Antalya'da da kış lastiği zorunlu diye bir karar alarak trafikte uygulatırsa mağdur olma ihtimaliniz her zaman var. :)

Edit: Daha uygun fiyatlı 4 mevsim lastikleri de var ama kullanıp deneyimlemediğim için öneremedim. Sava vb. markaları da araştırabilirsiniz ama yaz performansı benim kafamda ciddi tereddüt oluşturur.

O lastiklerin sıkıntısı da yazın 40 derecede hiç tutmaması, Antalya çok nadiren sıfırın altına iner, o yüzden 4 mevsim yıl geneline bakarsak anlamsız olur.

O lastiklerin sıkıntısı da yazın 40 derecede hiç tutmaması, Antalya çok nadiren sıfırın altına iner, o yüzden 4 mevsim yıl geneline bakarsak anlamsız olur.
Yazın 40 derecede benim lastik bile tutuyor, sadece fren mesafesinde biraz uzama oldu sıcaklarda. CrossClimate ise asfalt eriten yaz sıcağında bile bildiğimiz yaz lastiklerinden farksızdı. O yüzden model özelinde bir öneri yaptım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...