AÇIK Leon 5f (Facelift) vs Golf 7.5

Spanrapier50

Asfalt Kurutucu
31
Merhaba arkadaşlar,
Öğrenciyim almanyada yaşıyorum ve ilk arabamı alacağım ancak makyajlı leon (2018 2019) veya Golf 7.5 (2018 2019) modeller arasında kaldım.
Leon 1.6 Tdi Manuel 126k Km de Xcellence donanım.
Golf 1.0 veya 1.4 Tsi manuel donanım olarak giriş seviyesi donanım isimleri farklı ama Comfortline seviyesinde oluyor sanırım.
Sizlerinde fikrini almak isterim, şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Madem Almanya'dasınız, 2.0 TDI olan motorlara yönelmenizi tavsiye ederim. Gerekirse model yılı düşürürdüm. İki araç arasında ise rafineliğinden dolayı golf tercihim olurdu.

Eğer daha dolu ve daha güçlü bir Leon aynı paralara bulunabiliyorsa Leon, yoksa Golf derim. Leon’un daha sportif ve genç işi olduğunu unutmamakta lazım.

Kesinlikle Golf. Mümkünse 2.0 TDI değilse 1.4 TSI. Donanıma takılmayın malzeme kaltesi ve tokluğu sebebiyle Golf Leon'un bir üst segmenti gibi hissettiriyor.

Aslına bakarsanız donanım farkı var ise biraz zevkler renkler olayına geliyor
Eğerki Leon çok dolu (cam tavan + led far + büyük ekran + hayalet ekran + yarı deri koltuk + seat sound ses sistemi...) ise ve Golf çok boş ise ki bazı comfortline paketlerde otomatik far bile yok halojen farlardan vs bahsetmiyorum bile (tabiki ben Türkiye'ye girenlerden bahsediyorum belki almanyada donanım listesi farklıdır incelemenizi tavsiye ederim), her ne kadar Leon MQB platformunun malzemeden çalınmış versiyonu + torsiyon kombinasyonu ile hem daha az yol tutuyor hemde daha konforsuz olsa bile yüksek miktarda donanım farkı ile tercihim leon olabilirdi .
Lakin eğerki donanım farkı daha az veyahut Golf bayiden opsiyonlu olarak çıkarılmış vs ise zaten tercihim bahsi geçen sebeplerden ötürü bariz bir şekilde Golf olurdu bu noktada aslında sizin beklentileriniz oluyor eğerki gerektiğinde viraj alsın gerektiğinde konforlu olsun donanım ve yakıt benim için önemli değil diyorsanız 1.4 TSİ daha uygun olur. Yok konfor vs benim çok önceliğim değil donanımlı olsun gerektiğinde benim ihtiyaçlarımı karşılasın bana kâfi der iseniz o zaman Leon size daha uygun olur.
Lakin her ne olursa olsun 1.0 Golf tavsiye etmiyorum. Eğerki Leon ile 1.0 Golf arasında kalınırsa Golf'ü öne çıkaran bağımsız süspansiyon özelliği olmuyor ve Leon gibi torsiyon ile geliyor ve bu da aradaki farkı kapatıyor hatta Leon'un tork farkı ile Leon daha cazip oluyor o yüzden Golf tercih edilecekse ve daha yüksek hacimlere bütçe el vermiyor ise 1.4 veyahut 1.5 TSİ daha iyi bir seçenek olacaktır

Ben olsam tereddüt etmem Golf tercih ederim. Şahsen oyuncaklardan önce arabanın kendisine önem veriyorum. Donanım ve dış tasarım dışındaki her disiplinde Golf tercih edilesi bir araçtır.

Türkiye'de olsa golf derim ama Almanya'nin yolları buradan çok daha iyi diye biliyorum. Haliyle güzel asfaltta leon'un torsiyon dezavantajı pek hissedilmez. O yüzden eğer leon gırtlak doluysa leon tercih ederim. Donanımları arasında fazla bir fark yoksa da golf.