KAPALI Lokal boyanacak otomobilin garantisi bozulur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cemtokhay

Profesör
8 Eyl 2016
90
75
1,010
Ankara
Merhabalar,
Kız arkadaşımın muhteşem yakut kırmızı renkli 2019 model Fiesta'sı var. Otoparka girerken karşısında Tesla görmüş garibim, deformasyona uğradığı için Tesla'yı süzerken marşpiyelini ve kapısını sürtmüş otoparkın kapısına. Aracı ankaradaki lanet ford servislerine bırakıp ufak bir sürtme için 1 ay arabasız bekleyip sonrasında da ton farkıyla boyanmış biçimde almak istemediğimiz için (daha önce yaşanmıştır, isterseniz bahsedebilirim ondan da) sanayideki iyi bildiğim bir boya ustasına götürmeyi düşünüyorum. Ancak marşpiyelin çektirilmesi ve boyanması sonrasında otomobilin garantisinin bozulup bozulmayacağı konusu kafamıza takıldı. Araştırdığımda hep yarım yamalak bilgiler buldum. Bu konuda net bir bilgiye sahip olanlar var mı diye buraya da sormak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sağlıklı Günler
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,307
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Eğer o bölgeden bir paslanma, çürüme vs. olursa garantiye girmez. Marşpiyelin üstündeki kapıların eteklerinde bir çürüme olursa, "servis dışında hatalı onarılmış, kapılar marşpiyelden kasmış, o yüzden burası aşınıp çürümüş" derler, yine garanti kapsamı dışında kalır. Yani işlem yapılacak kaporta bölümleri ve ona komşu parçalarda garanti kapsamına girmesi gereken bir çürüme vb. sorun olursa, kesinlikle sıkıntı çıkaracaklardır.

Biz hiç hatasız 3-4 aylık arabada bile Ford'la bu sebepten mahkemelik olmuştuk, işlemli arabada kesinlikle kaportayı garantiden çıkarırlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım